Is een prijsofferte bindend ?

Stel je krijgt van een prijsofferte voor aankoop van een wagen , is deze offerte bindend ? Moeten ze zich dus houden aan de prijs vermeld op de offerte ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, als het een vaste offerte betreft. Daarin staat een geldigheidstermijn genoemd van die offerte. Als de klant binnen die termijn ingaat op het aanbod, moet de verkoper leveren voor de prijs in de offerte. Nee als het een vrijblijvende offerte betreft. De verkoper kan de prijs wijzigen als hij wil. Als klant heb je dus het meest aan een vaste offerte.

Een overeenkomst komt tot stand door aanbod en aanvaarding (van dat aanbod). Een aanbod is niet vrijblijvend, behalve als darbij nadrukkelijk een voorbehoud is gemaakt. Bijvoorbeeld: binnen 5 minuten beslissen. Maar kijk ook goed naar de kleine lettertjes! Garagebedrijven hebben daarin altijd iets staan als: onder voorbehoud van goedkeuring door de directe. Dan is het aanbod dus vrijblijvend. Algemene uitzondering: als je had kunnen (en moeten) begrijpen dat de verkoper zich vergist, ook dan kun je hem niet aan de offerte houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100