Kan ik een nieuw paspoort aanvragen?

Hallo,

Kan je na het verliezen van je paspoort direct een nieuwe aanvragen nadat je het hebt vermeld bij de gemeente. Daarnaast... Als dit pas je tweede keer is van verliezen van ID/Paspoort wordt er dan moeilijk gedaan bij nieuwe aanvraag?

Op de site van de gemeente staat dat dit alleen geldt voor reisdocumenten die drie keer zonder goed redenen zijn verloren binnen de vijf jaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Alleen nog een 'verklaring van vermissing' afgeven bij de gemeente, om misbruik van paspoort tegen te gaan EN om een nieuw paspoort aan te vragen. Dit kan ook schriftelijk. Aangifte bij politie van vermissing of gestolen zijn hoeft niet meer. Een teruggevonden zoek-geraakt paspoort moet je inleveren, staat geregistreerd als vermist en kan niet meer als gebruikt worden. Wordt ook vernietigd ter voorkoming van fraude en misbruik tegen te gaan. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/paspoort-en-identiteitskaart/vraag-en-antwoord/wat-moet-ik-doen-als-ik-mijn-paspoort-of-identiteitskaart-kwijt-ben Toegevoegd na 7 minuten: Schriftelijk een 'verklaring van vermissing' afgeven kan op papier of digitaal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100