Aan welke Nederlandse wetten moeten bierbrouwers zich houden?

Los van de regels die voor iedereen gelden uiteraard.

Weet jij het antwoord?

/2500

Bierbrouwers moeten voldoen aan de voedselveiligheid, zoals nationaal geregeld in de 1. Warenwet maar ook aan diverse Besluiten en Europese regelgeving Onder 'voedselveiligheid' wordt verstaan: de garantie dat voedsel geen nadelige gevolgen heeft voor de gezondheid van de eindverbruiker wanneer het wordt bereid, gegeten of gedronken, rekening houdend met het doel en de manier van de consumptie ervan, zoals voorgeschreven in 2. Warenwetbesluit hygiëne van levensmiddelen http://wetten.overheid.nl/BWBR0018823/2016-02-19 3. Warenwetbesluit Bereiding en behandeling van levensmiddelen. http://wetten.overheid.nl/BWBR0005758/2016-10-06 Om te waarborgen dat zowel de grondstoffen (gerst en mout) als het eindproduct (bier) voldoen aan de geldende normen voor voedselveiligheid hebben de mouterijen en brouwerijen een gezamenlijke 4. HACCP Kadercode Mouterijen ene Brouwerijen opgesteld. http://www.nederlandsebrouwers.nl/site/assets/files/1228/haccp_code_-_kadercode_definitief_versie_1_2_d_d__15-02-2012.pdf Op Europees niveau dienen zij zich te houden een de 5. General Food Law Via Europese wetgeving in de Europese etiketteringsverordening is vermeld wat de brouwer moet vermelden op het etiket. 6. http://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32011R1169&from=NL Dan is er nog het protocol 7. Kelderbierinstallaties Nederlandse Brouwers http://www.nederlandsebrouwers.nl/site/assets/files/1301/protocol_kelderbierinstallaties_nederlandse_brouwers_-_versie_1_januari_2015.pdf

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0001969/2016-08-01
http://www.nederlandsebrouwers.nl/biersect...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100