Boete voor bovengordel niet om?

Als ik in de auto zit heb ik altijd me gordel aan maar doe de bovengordel altijd achter melangs dus heb eigenlijk alleen de ondergordel om. Kan ik nu een boete krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, want je gebruikt maar twee 'punten'. En het is een driepuntsgordel...!

Ja, het is verplicht om deze zogenaamde bovengordel te dragen. Als je de gordel achterlangs draagt, loop je dus het risico op een boete. Je kunt als volwassenen wel een medische uitzondering krijgen van een arts, maar die worden niet toegekend zonder medische reden.

ja, er is maar een juiste manier namelijk

Afhankelijk van je lengte, ben je onder de 150 dan mag het wel, ben je langer dan krijg je een boete.

Bronnen:
http://www.verkeerstheorie.com/E_Gebruik_v...

De gordels moeten gedragen worden op de manier waarvoor ze ontworpen zijn. De hoge raad heeft het dragen van een gordel onder de arm door of achter de rug langs zodat het een heup gordel wordt, gelijkgesteld als het niet dragen van een auto gordel! Dit geld ook voor zwangere vrouwen! of mensen met astma. Wel kunnen er ontheffingen worden verleend bijvoorbeeld om medische reden of om bedrijf technische reden of om veiligheidsredenen denk aan bijvoorbeeld de tnt post of taxi's. En wat geld voor kleine mensen of kinderen: Voor kinderen beneden de 18 jaar, met een lichaamslengte van minder dan 1.35 M geldt dat zij een goedgekeurd kinderbeveiligingssysteem moeten gebruiken. Onder een goedgekeurd kinderbeveiligingssysteem wordt verstaan een kinderzitje of een zittingverhoger. Kinderen op een zit verhoging dienen ook de gordel correct te dragen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100