Wat is volgens het CWI/UWV een acceptabele reisduur voor het accepteren van een nieuwe baan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In het eerste halfjaar dat u een WW-uitkering ontvangt, hoeft u alleen maar op banen te solliciteren met een reistijd van in totaal maximaal twee uur per dag. Als u na een halfjaar nog geen nieuwe baan heeft gevonden, gaat de reistijd omhoog naar maximaal drie uur per dag. Was u in uw oude baan al gewend om langer dan twee of drie uur te reizen? Dan verwacht het UWV van u dat u die langere reistijd ook in een nieuwe baan geen bezwaar vindt. Bent u al lange tijd werkloos en kunt u wel een baan in een andere regio krijgen, dan moet u die baan meestal accepteren. Zelfs als u daarvoor zou moeten verhuizen.

Bronnen:
http://www.judex.nl/rechtsgebied/uitkering...

M.I is vanuit werkloosheid alles een acceptabele reisafstand...

In het begin zal dit ongeveer 30-45 minuten zijn, dit is afhankelijk van de aangeboden functie en in hoeverre dit bij je past. Houd er wel rekening mee dat hoe langer het duurt voordat je aan de slag gaat, hoe flexibeler je moet zijn. Dan kan het voorkomen dat je een langere reistijd moet accepteren, anders kan je gekort worden op je uitkering. Succes!

Volgens mij hebben ze daar niet echt een richtlijn voor; als ze vinden dat je al te lang in de bijstand zit, kunnen ze ook zeggen; je gaat maar verhuizen. Dat mogen ze ook nog eens.

Tot 45 minuten reistijd ben je verplicht te solliciteren op vacatures waar jij voor in aanmerking komt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100