ik heb een ongeluk gehad bij karten, alleen mijn hel vloog af. Kan je hierdoor iets eisen van de kartbaan?

Ik ben gaan karten, en heel stom tegen de wand aangereden. Hierbij verloor ik mijn helm en bril, en ik vroeg me af of die helm wel los zou moeten kunnen komen. Mijn bril is beschadigt, en ik ben benieuwd of ik hierdoor een vergoeding krijg van de kartbaan.

Toegevoegd na 2 minuten:
Belangrijk: De instructeur heeft mijn helm opgezet, en de helm strakker gezet. Ik heb dus niet zelf mijn helm opgezet en vastgemaakt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je vooraf een formulier ondertekend hebt waarmee je de kartbaan vrijwaart voor aansprakelijkheid voor ongevallen sta je al zwak. (Vaak heb je geen keus: niet tekenen = niet karten.) Je zou hen dan alleen nog aansprakelijk kunnen stellen, als men je bijv. heeft laten rijden met ondeugdelijk materiaal en schade daardoor ontstaat. In jouw geval zou ik toch proberen een schadevergoeding te vragen: @ een medewerker heeft de helm vastgezet, niet jijzelf. (Bij kermissen en pretparken zijn het ook altijd medewerkers die bijv. veiligheidsbeugels aanduwen) maar @ desondanks is de helm afgevallen, wat erop wijst dat de helm niet goed is vastgezet, te groot was of gebreken vertoonde. Als in samenhang hiermee je bril beschadigd is geraakt, maak je m.i. een kans. Schaafwonden e.d. zijn voor eigen rekening. Die zijn het gevolg van eigen handelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100