Naar de politie vanwege ID-kaart vriend in mijn portemonnee die ik vervolgens ben verloren, wat nu?

Hallo allemaal,

Bij het uitgaan bewaar ik vaak de ID-kaart van een vriend van me, omdat hij alleen een losse ID-kaart en cash meeneemt. Het probleem is dat die ID-kaart als gestolen/vermist staat opgegeven, omdat hij hem een keer is kwijtgeraakt (met daarbij zijn hele portemonnee). Dit was nodig om een nieuwe ID-kaart aan te vragen. Toen hij hem terugvond heeft hij dat niet opgegeven. Hij gebruikt hem dus tegenwoordig alleen voor uitgaan, maar officieel moet je hem inleveren als je hem hebt teruggevonden.

Ik ben vandaag mijn portemonnee (met zijn ID-kaart er in) verloren op straat, en via mijn vriends DigiD heeft de politie zijn vaders nummer gebeld. We moeten ons morgen melden bij het bureau. We weten niet zeker of zij weten dat hij twee ID-kaarten had, aangezien ze dat niet meldden bij het telefoongesprek.

De meeste van jullie zullen zeggen dat we eerlijk moeten zijn en de gevolgen moeten aanvaarden. Mijn vraag is, heeft iemand een mooi verhaaltje hierbij en/of weet iemand anders wat de gevolgen zijn?

Groetjes,

ikmoetnaardepolitiewatnu

Weet jij het antwoord?

/2500

Het vervelende is dat de ID-kaart in jouw portemonnee niet van jouw is. Alleen een verdachte van een misdrijf bv. mag zwijgen en hoeft de waarheid niet te vertellen. Voor zover ik begrijp zijn jullie geen verdachte en hebben ook geen misdrijf gepleegd. De politie wil op het bureau van jullie samen horen hoe de vork in (aan) de steel zit. Is de verlopen ID-kaart in de portemonnee wel van de vriend, waarom zat deze kaart in andermans portemonnee. Dat zijn de vragen waarop de politie het antwoord wil weten. Vertel gewoon hoe het zit, en geen leuke verhaaltjes. Vertel alleen je eigen aandeel, laat het andere aandeel aan je vriend over. De gezegdes: "Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel", en "Eerlijk duurt het langst", gelden nog steeds. Ook de politie heeft respect voor degenen die zo flink zijn om de waarheid te vertellen. Kop op, hou je haaks.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100