Wat is het doel van de leeftijdscheck op websites zoals die van Gall&Gall?

Als je de site van Gall&Gall bezoekt moet je eerst aanklikken dat je wel 18 bent.

Waarom?
Ik snap dat het te maken heeft met het feit dat iemand onder de 18 geen alcohol mag kopen.

Maar de logica achter de leeftijdscheck online ontgaat me. Iedereen kan namelijk gewoon zeggen "ja ik ben 18" en daarbij is alcohol bekijken zelfs voor een kleuter niet verboden.

Weet jij het antwoord?

/2500

wettelijk moeten ze het controleren En dat hebben ze gedaan. Dat iemand liegt over zijn leeftijd tja daar kunnen hun toch niets aan doen

Via de website kan men ook alcohol kopen. En een winkel die alcohol verkoopt is verplicht om te controleren of de koper tenminste 18 jaar is. Het maakt niet uit of dat in een echte winkel is of in een webshop. In de gewone winkel kan de verkoper controleren of iemand aan de kassa oud genoeg is. Bij een webshop is dat een stuk ingewikkelder. Om toch aan de controle verplichting te voldoen is er dus die check als je de website bezoekt. Geef je aan oud genoeg te zijn dan ga je naar de website, geef je aan jonger te zijn dan wordt de inhoud geblokkeerd door een cookie. Uiteraard is het niet waterdicht, je bent afhankelijk van de eerlijkheid van de bezoeker. Maar dat is in een gewone winkel niet anders (al is het daar wat moeilijker om te frauderen). Overigens zijn er wel een aantal webwinkels die de bezorgdienst nog een leeftijdscheck laten uitvoeren bij het bezorgen (waarbij degene die de bestelling heeft gedaan moet aantonen oud genoeg te zijn - dus niet degene die de bestelling aanneemt aan de deur).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100