Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik wil graag 'snachts werken, waar moet ik dan aandenken?

Aan welke banen kan ik dan bijvoorbeeld denken en is er een speciale regelgeving voor nachtwerk?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Wetgeving
11.3K
Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden
Ik ben 5 dagen op school! Ik heb een Bouw Oplaiding! Daaron ik wel graag s-nacht werk zoeken vaan extra geld verdinen!!

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

-nachtwaker bij een bedrijf
-nachtwaker in een internaat of ziekenhuis,
-nachtwinkelbediende
-bakker (heel vroeg 's ochtends)
-DJ in een discotheek
-werk in een café dat tot laat 's nachts open is,
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (15)

Nachtportier in bv een hotel. Beveiliger in div.sectors
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Dat je goed overdags kan slapen/aan je rust kan komen en..., dat je vaak over je salaris ploegentoeslag ontvangt!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
of je kan natuurlijk thuis-werk gaan doen dan bepaal je zelf..maar denk niet dat je dat bedoelt he?taxi-rijden,pompstation,call-center misschien?
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
ik haal uit je vraag dat je alleen maar s'nachts wilt gaan werken. Je mag maar 6 weken achter een gesloten werken daarna moet je 1 of 3 weken overdag werken. Maar er zijn bedrijven waar ik werk bijvoorbeeld (verkeersafzettingen) die het wel toestaan om je alleen maar s'nachts te laten werken. Ik werk al 3 jaar lang alleen maar s'nachts werk. Het is aan de werkgever of hij dat toe laat dat hij jou alleen maar s'nachts laat werken. Je moet rekening houden dat je je hele ritme om gooit, dus als jij overdag slaapt is het voor jou nacht en als jij werkt is het overdag. Met eten moet je ook goed rekening houden als je thuis komt dat je niet gelijk naar bed moet gaan maar dat je dan eerst een warme maaltijd gaat eten en als je wakker word voordat je gaat werken een 'onrbijt' neemt. En dat je ook brood mee neemt naar je werk. Als je dat doet dan komt het helemaal goed
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Je moet er aan denken dat je sociale leven op een lager peil komt te staan, dat buren er geen rekening mee houden dat jij overdag slaapt, het tegennatuurlijk dus ongezond is, het aantal nachtdiensten in b.v. de horeca en taxi steeds minder wordt en veel cao's zo uitgekleed zijn dat 's nachts werken bijna geen financieel voordeel geeft.
(ik heb zelf jaren 's nachts gewerkt op een taxicentrale)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Bij TNT post heb je nachtdiensten, en je krijgt 40% extra.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
ANWB Alarmcentrale!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Arts, verpleegkundige, ambulancechauffeur,specialist, lab.analist,112 alarmcentrale,chauffeur bij speciaal transport, nachtvervoer,koerier,verkeersleider,brandwacht,
politieagent,receptionist,service monteur,Ict.specialist, bakker,beveiliger, horecamedewerker,taxi chauffeur,pro rail onderhoudsmonteur,postmedewerker (sorteerder)
bagagemedewerker en ander Schiphol personeel, douanier, fabrieksarbeider zoals bij de hoogovens of andere continu bedrijven en zo zijn er nog wel meer.

Nachtdiensten plegen roofbouw op je lichaam en je biologische klok raakt ontregeld. Daarom zijn hiervoor regels gemaakt in de arbeidsomstandighedenwet. Elk bedrijf moet zich daaraan houden. De CAO van het betreffende bedrijf heeft vaak afwijkende tijden, maar mag nooit meer diensten hebben dan volgens de wet bepaald en nooit meer ren per nacht. Bij hoge uitzondering mag wel eens een periode van 12 aaneensluitende nachtdiensten gedraaid worden, maar dit is absoluut het maximum. De vakbond streeft naar 5 diensten achter elkaar, maar dit is nog wel eens meer.In elk geval moet na zo`n periode een 'uitslaapdag' volgen en een vrije dag of de volgende dag in elk geval geen ochtenddienst (dagdienst) Dit is per CAO geregeld.
Per nachtdienst mag je niet meer dan 10 uur werken. Als een nachtdienst eindigt na 02.00 uur, werk je hierna minimaal 14 uur niet. Maximaal één keer per week,mag deze rusttijd ingekort worden tot 8 uur. Dit mag alleen als het soort werk dit nodig maakt. Maximaal 5 keer per 2 weken en 22 keer per jaar,mag je 12 uur in een nachtdienst werken. Na een reeks van 3 of meer nachtdiensten, mag je minimaal 46 uur niet werken. Als je regelmatig nachtdiensten draait (16 keer of meer per 16 weken)mag je niet meer dan 40 uur per week werken in die 16 weken. Wil je heel uitgebreid meer weten, klik dan op de link bij mijn bron.
(Lees meer...)
amc
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Je bioligische klok raakt vooral ontregeld van WISSELENDE diensten.
Hoe het is als je alleen maar nachtwerk doet heb ik nooit ervaren.
Zou je wel in staat moeten zijn om bv van 16u00tot 23:00 te slapen en dan van 23:30-7:30 te werken en daarna een dag voor je te hebben.
amc
14 jaar geleden
Dat red je niet hoor! Als je `s morgens thuis komt, ben je gaar en wil je slapen. Geloof me maar! Overdag werkt toch anders als `s nachts. De tijd overdag gaat sneller lijkt het wel, omdat je meer mensen ziet en meer te doen hebt. Ik weet niet wat voor werk je gaat doen, maar `s nachts is het veel patrouilleren of waken. Een nachtdienst is meestal rustiger en lijkt langer te duren. Alleen in een continubedrijf als in een fabriek ofzo ben je lekker moe en dan hou je het langer vol om op te blijven. In jouw geval zou het betekenen dat je 16 uur achter elkaar wakker blijft om dan 8 uur te werken. Is wel erg lang hoor en je merkt `s morgens best dat je een nacht gewerkt hebt. je hebt grote kans dat je zo moe bent om 16 uur dat je te moe bent om te slapen. Mijn man draait al jarenlang wisseldiensten en zodra hij `s morgens thuis komt, drinkt hij wat, we praten nog wat en dan houdt hij zijn ogen niet meer open en gaat slapen. Let wel, hij is verder topfit en bij dagdienst of avonddienst ligt hij niet voor 1 uur in bed. Maar na een nachtdienst slaapt hij meestal de hele dag door tot ik hem roep voor het avondeten. Als je niet vvoldoende slaapt kom je jezelf `s nachts wel tegen. Zorg in elk geval dat je dan niet in een auto zit.
ga maar s'nachts in één van die vele casino's werken die in Nederland zijn

goed betaald

goede opleiding en leuk werk
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Er zijn niet zo heel veel beroepen waarbij je alleen werkt in de nacht. Sommige hotels hebben een speciale nachtploeg en er zijn bepaalde beroepen die alleen 's nachts uigevoerd kunnen worden, zoals kippenvanger.
Er zijn altijd nachtwerkers nodig. Gebouwen moeten tenslotte bewaakt worden, je kunt geen briefje op de deur van de EHBO-post plakken dat je om 9 uur als eerste aan de beurt bent, en er moet stroom uit het stopcontact komen. Meestal wordt dat soort werk toch wel gedaan door mensen die in ploegendienst werken, waarbij je aan aantal malen in de ochtend, de middag of de nacht werkt. Dit rouleert om je lichaam zo min mogelijk te belasten.
Zoek je leuk werk en ben je niet bang op tijden bezig te zijn waarop anderen slapen, kijk dan eens rond in de petrochemische industrie (booreiland) de chemie in bijvoorbeeld de haven van Rotterdam of de electriciteitsproduktie. In die sectoren zit men letterlijk te springen om personeel.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Zelf werk ik ook al zo'n 10 jaar 's nachts. Wat dacht je van de diverse drukkerijen waar de dagbladen worden gedrukt. Je kunt daar werk zoeken bij bv. de technische dienst, drukkerij, redactie, logistiek/vervoer en zelfs depothouder. Je hebt dus recht op nachttoeslag wat voor sommigen het belangrijkste is. Mijn ervaring is dat je er voor moet zorgen dat je overdag ongestoord kunt slapen en dat is vaak een probleem (voor mij althans). Voor de rest is het gewoon een kwestie van wennen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
helemaal goed!alleen als depothouder heb je geen nachttoeslag,je bent free lancer.
overdag slapen,is goed te doen,je krijgt een ritme dat je lichaam er om vraagt en oordopjes werken prima.
Journalist, die kan werken wanneer hij wil.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Afhankelijk van wat je allemaal in je mars hebt zijn er veel mogelijkeheden.
1 ding wil ik je nog wel meegeven, denk er aan dat als jij slaapt het voor de anderen gewoon dag is en veel lawaai kan worden gemaakt die jou uuit je slaap kunnen houden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Ik werk zelf in de verpleging en draai regelmatig nachtdiensten. Zodra ik klaar ben met mij dienst stap ik vermoeid in mijn bed. Het slapen gaat vaak de eerste dag erg goed, omdat ik een nacht heb overgeslagen en al dik 24 uur wakker ben geweest. De volgende dagen slaap ik vaak minder goed. Vaak moet ik na een uurtje slaap alweer uit bed om naar de wc te gaan, erg vervelend. En dat terwijl ik bewust al niets meer drink na 4.00 uur. Je moet er voor kunnen zorgen dat je het ook echt donker hebt op je slaapkamer wanneer je overdag gaat slapen. Ook met geluiden moet je rekening houden, vooral met mooi weer zijn er toch altijd veel mensen buiten aan het werk. Grasmaaien, gemeentewerkers enz. Daardoor lukt het slapen soms ook niet best. In de winter ga je naar bed als het donker is en sta je op als het donker word en daar kun je, als je er gevoelig voor bent depressief van worden. Een collega gaat daarom 's morgens 4 uur slapen en dan 's avonds nog eens 4 uur. Daar houd ze het goed bij vol. Wanneer je nachtdienst hebt heb je vaak weinig sociale contacten, omdat je slaapt wanneer de rest van de wereld wakker is. dat mis ik zelf altijd nog het meest.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Veel bedrijven hebben 24 uurs ploegendiensten, dus vrijwel alle beroepen zijn mogelijk.

Je moet overdag voldoende rust kunnen vinden om te slapen (stille, donkere omgeving).

Je krijgt ploegentoeslag.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding