Mag je een nep verkeersbord langs de weg plaatsen?

Dus stel, het is maximaal 50km in de bebouwde kom en ik zou er een bord van 30km neerzetten?

Toegevoegd na 3 dagen:
Ik vraag het omdat ik steeds vaker van die stickers zie van 30km op kliko's geplakt zie en deze staan dan langs de weg, waar je 50 mag.

De stickers zien er exact uit als een verkeersbord ook al zitten ze dan op een vuilnisbak. Maar vervolgens staan ze wel aan de openbare weg.

Weet jij het antwoord?

/2500

Niet langs de openbare weg, in ieder geval. Daarvoor is vergunning nodig van de wegbeheerder (meestal: gemeente, provincie of het rijk). Dat geldt overigens ook voor informatieborden. Plaats je ze toch, dan kunnen (zullen) ze worden verwijderd.

Het mag niet, dat mag alleen de wegbeheerder. Maar omdat je als automobilist niet kan weten wie het geplaatst heeft moet je de aanwijzing van jouw bord wel in acht nemen. De wegbeheerder kan illegaal geplaatste borden weer weg halen. Een eventuele sanctie/bekeuring heb ik niet kunnen vinden.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Verkeersbesluit

Ik heb gevraagd aan de Politie omdat bij mij in de straat ook zo'n nepbord op een kliko staat. Volgens de Politie mag het omdat het een stikker is en te zien is dat het een nepbord is. Vind ik vreemd want het ziet er zeer realistisch uit met dezelfde grootte als een echt bord. De Politie (of de wetgever) denkt blijkbaar dat automobilisten hele goede visuele gaven en patroonherkenning hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100