Wat zijn de regels betreft het aantal keren trouwen en scheiden in Nederland?

Mag je als persoon onbeperkt trouwen en scheiden? En hoeveel tijd moet er overheen gaan tussen het getrouwd zijn en het scheiden en opnieuw trouwen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In Nederland zijn geen richtlijnen over het aantal maal dat een persoon in zijn/ haar leven mag trouwen. Het mag uiteraard natuurlijk wel met slechts 1 persoon tegelijk zijn. Je kunt pas trouwen op het moment dat de scheiding door de =rechter is uitgesproken en bij de GBA is geregistreerd. Zodra dat gebeurd is kun je onmiddellijk weer trouwen. Toegevoegd na 9 minuten: En trouwen is zelfs voor enkele uren (de rechter moet wel alsnog de scheiding uitspreken, dus daar gaat altijd een paar dagen/ weken overheen) mogelijk, maar dan wordt het wel een kostbare grap. Volgens mij kent het Nederlandse systeem niet de mogelijkheid om, indien eenmaal getrouwd, het huwelijk binnen een x aantal dagen nietig te verklaren als je er toch achterkomt dat je niet had moeten trouwen. Maar hier ben ik niet volledig zeker van.

Ja hoor, je mag zo vaak trouwen als je wilt, zolang je maar niet met meerdere personen tegelijk getrouwd bent. Het maakt niet uit hoe lang het huwelijk duurt. In feite kun je een dag na je huwelijk de scheiding al aanvragen. Wat betreft het opnieuw trouwens, er moet minimaal 14 dagen tussen ondertrouw en echt trouwen zitten: http://nl.wikipedia.org/wiki/Ondertrouw

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100