Hoe zit het met de aansprakelijkheid van beheerder/bouwer van een 2dehands website?

Ik heb onlangs een 2dehands website gebouwd. Deze heb ik uitsluitend gebouwd om kopers en verkopers in contact te brengen. Het doel is dus zeker niet om winst te draaien.

Stel voor: een koper ziet een advertentie, wil het product kopen maar wordt opgelicht. Ben ik als beheerder/bouwer van de website dan aansprakelijk?

Ik heb overigens onderstaande tekst op mijn website geplaatst. Ben ik hier voldoende mee ingedekt?

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Aansprakelijkheid

Een transactie via deze website (2dehands Licht & Geluid) vindt plaats tussen jou en de verkoper. 2dehands Licht & Geluid is niet in het bezit van de items die een verkoper aanbiedt, dus als je vragen hebt over de dingen die je koopt via deze website, kun je het beste contact opnemen met de verkoper. Deze website is uitsluitend bedoeld om kopers en verkopers in contact te brengen. 2dehands Licht & Geluid stelt zich dus niet aansprakelijk voor de daadwerkelijke verkoop van producten tussen koper en verkoper.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk niet dat je aansprakelijk bent voor wat zich tussen kopers en verkopers afspeelt. Maar ik denk wel dat je website geen lang leven beschoren is als jet het met alleen de mededeling die je geeft afdoet. Marktplaats steekt behoorlijk wat energie in het op orde houden en betrouwbaar houden van zijn domein (zie de links). Als je verder niets doet dan denk ik dat je mooie initiatief snel een vrijplaats voor bedriegers en oplichters wordt.

Bronnen:
http://www.marktplaats.nl/i/help/veilig-en...
http://www.marktplaats.nl/i/help/veilig-en...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100