Kan men terug een blanco strafregister aanvragen indien men ooit is veroordeeld voor een zedenfeit met een minderjarige?

Ik had begrepen dat iets op je strafblad hebben na x aantal jaren kan verwijderd worden ivm goed gedrag. Kan zulks ook na een zedenfeit op een minderjarige? (Dit betreft iemand die in België een dergelijk zedendelict had begaan).
De vraag kwam omdat de persoon in kwestie naar Japan wil voor een bezoek maar had begrepen dat men daar niet binnen mag indien men zoiets heeft gepleegd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor een reis naar Japan dient zowel de Nederlandse als Belgische reiziger, ongeacht de leeftijd, in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort. Het paspoort dient gedurende het gehele verblijf in Japan geldig te zijn. Informeer voorafgaand aan de reis bij de Japanse ambassade of er niets gewijzigd is met betrekking tot de benodigde reisdocumentatie. Indien je beschikt over de Nederlandse of Belgische nationaliteit is geen visum benodigd voor Japan. Een Verklaring van goed gedrag wordt door de Japanse autoriteiten bij een verblijf minder dan 90 dagen niet gevraagd. Degene die een reisje naar Japan wil maken, zal dus zelf moeten onderzoeken of hij in aanmerking komt voor een Internationaal paspoort. Zo niet, dan geen toegang tot Japan, ongeacht of men wel of geen strafblad heeft. In België worden op het uittreksel uit het strafregister veroordelingen voor lichte feiten - behalve in uitzonderlijke gevallen - na een termijn van drie jaar automatisch uit het strafregister gewist. Veroordelingen voor misdrijven, zoals zedendelicten, worden niet automatisch uitgewist. Daarvoor dient man een procedure in gang te zetten. De zogeheten procedure van herstel in eer en rechten. Bovendien kan man de aanvraag voor herstel en rechten pas indienen ná een proeftijd, die kan variëren van drie tot tien jaar, al naar gelang de aard van feiten waarvoor men de aanvraag indient.

Bronnen:
http://japan2go.nl/reisinformatie/reisdocumenten
http://justitie.belgium.be/nl/themas_en_do...
http://visum.nl/kit-download?t=http://visu...

Neen! "Zedendelicten vormen een uitzondering op de regel dat misdrijven op den duur verdwijnen van uw strafblad: deze gegevens blijven tot 20 jaar NA het overlijden van de dader beschikbaar." http://www.advocaat-zedendelict.nl/straffen-en-maatregelen-2/strafblad-en-vog

In Europa gelden ten aanzien van zedenmisdrijven, en zeker als er minderjarigen bij betrokken zijn geweest, zeer strenge tuchtmaatregelen. Een eenmaal veroordeelt feit op die gronden levert, naast de opgelegde straf, ook een aantekening op die het onmogelijk maakt om ooit nog voor een 'Verklaring goed gedrag', in Nederland een zgn. 'VOG', in aanmerking te komen. Men weet niet, of kan niet weten, of een veroordeelde van zo'n feit na zijn straf zich voortaan voorbeeldig zal gedragen. Er zijn gevallen bekend van veroordeelden die na hun vrijlating zich naar andere landen begaven en zich daar weer vergrepen aan minderjarigen. Dus logisch en verklaarbaar waarom aan zulke delinquenten geen verklaringen voor goed gedrag zal worden verleend. En logisch en verklaarbaar waarom bepaalde landen zo'n verklaring eisen bij immigratie of bezoek...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100