Mag de politie apparatuur innemen welke gebruikt is bij een illegaal openbaar feest?

Wanneer de politie afkomt op een illegaal feest, bijvoorbeeld in het bos, is de politie dan gerechtigd apparatuur zoals een aggregaat en geluidsboxen in te nemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat mogen ze alleen als het gehuurd is bij een bedrijf mag de eigenaar het zo weer ophalen is het prive eigendom heb je pech

Ja, deze spullen kunnen in beslag worden genomen. Gronden voor inbeslagname (algemeen): Op grond van artikel 94 Sv kunnen voorwerpen in beslag genomen worden: om de waarheid aan de dag te brengen om wederrechtelijk verkregen voordeel aan te tonen ter verbeurdverklaring ter onttrekking aan het verkeer In het geval van het illegale feest kan de apparatuur worden meegenomen als waarheidsvinding en daarna mogelijk na een verbeurdverklaring vernietigd worden. Het strafbare feit is immers gepleegd dmv de apparatuur. Wat betreft huurspullen; het is maar de vraag of en zo ja de spullen dan terug gaan naar de verhuurder. De verhuurder zal u in elk geval aansprakelijk stellen als de apparatuur niet op de afgesproken datum terug wordt gebracht. Levert toch een flink risico op.

Bronnen:
http://www.politiewetgeving.nl/strafvorder...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100