Kan de woningbouwvereniging mij dwingen mijn voortuin te onderhouden?

Ik heb heel bewust mijn voortuin laten verwilderen, dit omdat ik het mooier vind dan een strak gemaaid grasveld. De random kleuren van alle wilde bloemen en planten spreken mij erg aan.
Daarnaast trekken deze bloemen en planten veel mooie vogels en vlinders aan, wat ik erg mooi vind.
Nu heb ik van de gemeente een brief gekregen, waarin ze mij dwingen hier iets aan te doen. Dit omdat ze het onkruid vinden en niet netjes onderhouden.
Echter is onkruid niks meer of minder dan een ongewenste plant, voor mij is dit dus geen onkruid, maar voor de gemeente schijnbaar wel! (Of de buurman)
Ik heb in mijn huurcontract getekend voor het onderhoud van o.a mijn tuin, welke ik ook onderhoud aan de achterkant van het huis.
Daarnaast vraag ik me af, wat is onderhoud? Voor mij is dat duidelijk iets anders dan de gemeente.
Ik wil heel graag mijn verwilderde stuk tuin zo houden zoals het nu is.
Er komen veel verschillende schitterende vogels op af, zoals putters op de distels, en groenlingen op de rozenbottels bijv. Om het nog maar niet eens te hebben over de kleuren van alle bloemen en vlinders.
Kan de gemeente mij echt dwingen hier iets aan te doen, tegen mijn eigen wil in?
Er groeien geen bomen ofzo die bijvoorbeeld schade kunnen veroorzaken.

Toegevoegd na 1 uur:
Correctie, het is niet de gemeente maar de woningbouwvereniging wie dit proberen af te dwingen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ze kunnen jou dwingen maar dat is niet de bedoeling want het is jou tuin het is van jou en jij mag weten wat je er aan doet of niet aan doet het is jou bezit dus jij mag weten wat je er mee doet

De woningbouwvereniging heeft de wet achter zich staan en zij kunnen jou als huurder dus dwingen om je aan de opgestelde regels te houden. Je hebt door jouw handtekening te zetten, beloofd om de tuin te onderhouden...stonden hier dan niet de regels in waaraan je moet voldoen? De overheid heeft bepaald dat in het onderhoud van een tuin, o.a. onkruid verwijderd moet worden, gras regelmatig gemaaid enz. http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurwoning/onderhoud-huurwoning Een overwoekerende tuin geeft gewoon overlast, want jouw buren hebben hier ook last van. Onkruid gaat gewoon door met hun vaak hardnekkige wortels en deze staan niet stil bij de grens van jouw buren. Ook hun rondvliegend zaad kan zo andere tuinen 'besmetten'. Het is dus niet voor niets dat de overheid deze regels heeft opgesteld. Helaas kan niet iedereen in een hutje op de hei gaan wonen en moeten we rekening met elkaar houden. Woon je in een straat met allemaal mooie, strakke tuinen, dan kan juist jouw tuin een slordige, woeste aanblik geven en dit stoort de mensen én de woningbouw als zij er toevallig langs rijden. Jij ziet er een bepaalde schoonheid in, maar lang niet iedereen zal deze mening zijn toegedaan. Ik vrees dus dat jij de tuin zult moeten aanpassen aan de rest. Is jouw achtertuin ook direct zichtbaar? Zo niet, waarom maak je die dan niet wild? Laat het niet woekeren maar houd het enigszins in toom. Ik heb zelf een keurige voortuin, omdat dit de directe aanblik is, maar mijn achtertuin kon ik afschermen en heb gelukkig een buurman die ook een overvolle achtertuin heeft. Aan zijn kant staat alleen een laag hekje met glazen platen die tot diep in de grond gaan, zodat ik geen last van zijn berenklauw heb en we onze wortels wat in toom houden. Je zou ook worteldoek kunnen gebruiken. Sommige planten zijn onkruid, maar hebben schattige bloemetjes...die laat ik dus staan. Verder heb ik er veel vlinder en bijentrekkers aangeplant en altijd veel vogeltjes omdat die door de meidoorn bescherming hebben. Ook in een opgeruimde tuin kan je dus veel leven hebben en in de voortuin zit ik toch nooit. Mijn tuin is een beetje cottagestijl, dus met vele hoge, vaak wilde bloemen en veel bodembedekkers die het onkruid verbloemen. Met beleid aanpakken dus en je kunt ook dan nog van jouw tuin genieten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100