Waarom mogen de getuigen van Jehovah ongestoord mensen lastig vallen met de boodschap dat homoseksualiteit verwerpelijk is?

Valt dat niet onder homofobie en homohaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoe het in Nederland gaat weet ik niet maar in België is elke meningsuiting een toegestane meningsuiting. Je kan als belasterde pas gerechtelijke stappen nemen als je ten gevolge van een lasterlijke uitspraak in gerechtelijke vervolging wordt gesteld. Dus Ja, er mag toch nog behoorlijk veel gezegd worden vooraleer je de spreekwoordelijke laster-stekker kan of mag uittrekken. Wat het lastig vallen betreft. Volgens mij staan er ook omgekeerd geen boetes op het vriendelijk, beleefd maar dringend verzoeken om jouw privacy te respecteren. Je kan er een mooi, uniek en gepast frontpaneeltje van maken, toch?! Wie weet tot welke lonende toestanden dat nog kan leiden. Het leven beloont immers in verhouding tot onze reactie op hetgeen zich aandient. Tracht voor jezelf uit te vissen welke acties jou dichter bij jouw ultieme doel brengen en welke jou daar in feite mijlenver van af kunnen brengen. De Getuigen komen er vanzelf wel achter dat hun extreme kantjes hen uiteindelijk ook niet dichter bij hun Jehova brengen. De waarheid (zoals zij hun leer verkondigen) ligt immers altijd op hetzelfde middelpunt van de, voor iedereen toegankelijke, middenweg ;-)

We hebben hier een vrijheid van meningsuiting. Als dit hun mening is, dan is dat maar zo. Jij hoeft het hier niet mee eens te zijn.

Dat mogen ze niet. Een mening verkondigen is 1 ding, maar mensen lastigvallen met je mening is al gauw waar de begrenzingen van die vrijheden gezocht moeten worden. Overigens zijn het ook meerdere (religieuze) groeperingen die er dergelijke meningen op nahouden. Het is een beetje jammer dat er niet zoiets bestaat als een "bel-niet-aan-register" maar afgezien van het feit dat Jehovah's Getuigen en sommige andere groeperingen ongewenst aan je deur kunnen verschijnen zijn er niet echt dingen die je tegen een dergelijke mening en het verkondigen daarvan kunt verrichten. Hoewel het verkondigen van een mening vrij ver kan en mag gaan kun je m.i., althans in Nederland op zijn minst iets doen aan het ongewenst aan de deur langskomen, misschien in extreme vormen iets als aangifte wegens discrimineren / haatzaaien etc. Kern van mijn antwoord zal dan toch moeten zijn dat groeperingen als deze geen speciale positie innemen, maar dat het in de praktijk lastig kan zijn om iets te doen aan (ongewenst) gedrag zoals je dat hier omschrijft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100