Als iemand je toestemming geeft om copyright materiaal te gebruiken, mag hij dit dan zomaar ontbinden?

Gisteren heeft 1 van onze leveranciers een email gestuurd waarin staat dat wij, na 8 jaar samenwerken alle afbeeldingen moeten verwijderen van onze webwinkel (waar wij toen toestemming voor hadden gehad om deze te gebruiken). Mag dit zomaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Op zich hoeft een toestemming niet eeuwigdurend te zijn. het kan dus best zijn dat een partij zijn toestemming om dingen te gebruiken wil intrekken. Je zou best kunnen vragen wat de reden van de intrekking is. misschien is het een gevolg van een oplosbaar misverstand en kan de toestemming toch blijven gelden. als de toestemming ingetrokken blijft moet je overleggen op welke termijn je hieraan moet voldoen. wellicht is het voor jullie ingrijpend om alle context van de website te verwijderen en heb je enige tijd hiervoor nodig. bespreken dus succes

Er valt niets te ontbinden je hebt alleen toestemming gehad om materiaal waarop copyright rust te gebruiken op je site. Als er verder geen afspraken zijn gemaakt dan kan de toestemming zondermeer worden ingetrokken. Dit houdt in dat verder gebruik illegaal is geworden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100