is het strafbaar om een parkeerkaartje waar nog 'tijd' opstaat door te geven aan een andere parkeerder?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op grond van de Gemeentewet hebben de gemeenten de mogelijkheid parkeerbelasting te heffen. De parkeerbelasting wordt door de gemeente geïnd door middel van “voldoening op afgifte”. Dat betekent dat door de afgifte van het kaartje via de parkeermeter de belasting betaald wordt. Het registreren van de parkeerbelasting per auto wordt bij het trekken van een parkeerkaartje de parkeermeter of parkeerautomaat op een speciaal voorgeschreven manier geactiveerd. Het overnemen van een nog geldig parkeerkaartje van iemand anders betekent dus dat voor deze auto de parkeermeter niet geactiveerd wordt en de verschuldigde belasting niet betaald wordt.Omdat voor iedere geparkeerde auto afzonderlijk belasting wordt geheven, is het gebruik maken van de resterende parkeerduur van een overgenomen parkeerkaartje dus niet toegestaan. Wanneer een parkeercontroleur ziet dat er gebruik wordt gemaakt van de niet gebruikte parkeertijd van een overgenomen kaartje kan hij een naheffingsaanslag parkeerbelasting opleggen, en volgt er een boete voor wat men zou kunnen omschrijven als “belastingontduiken”. Zelfs bij een eventuele teruggaafmogelijkheid van niet gebruikte parkeertijd blijft de verplichting om de belasting te betalen voor het gebruik maken van de parkeerplaats per kenteken. Toegevoegd na 21 minuten: Het bewuste artikel in de link http://www.nu.nl/binnenland/4015312/rechter-verbiedt-doorgeven-geldig-parkeerkaartje.html vertelt maar de halve waarheid. De Rechtbank Gelderland oordeelde dat het overnemen van een parkeerkaartje kan leiden tot het opleggen van een naheffingsaanslag parkeerbelasting. Dat hoeft dus niet in alle gevallen zo te zijn. Volgens de rechtbank vormt elk parkeren van een auto een afzonderlijk belastbaar feit. In de door de rechtbank behandelde casus ging het om een kaartje dat in combinatie met een bezoekersvergunning recht gaf op een verlaagd tarief van € 1,00 per uur in plaats van een tarief van € 2,50 per uur. De automobiliste uit Nijmegen die de zaak aanhangig maakte had zelf geen bezoekersvergunning en dus al helemaal geen recht op een verlaagd parkeertarief.

Ja dit is strafbaar. het kaartje dat je koopt, is alleen geldig voor jezelf. Als je het kaartje van iemand overneemt, omdat er nog tijd over is dan is dat strafbaar. zie de link:

Bronnen:
http://www.nu.nl/binnenland/4015312/rechte...

Nee, maar degene aan wie je het geeft moet in principe zijn eigen kaartje kopen dus als een parkeerwachter het ziet dan kan hij nog steeds een boete voor niet betalen uitschrijven.

Nee, immers is het een factuur, die je ook theoretisch aan je boekhouder mag geven. ( om hem in te kunnen boeken.) Het probleem zit hem dat met de overdracht je eigen wagen op slag....onbelast geparkeerd staat. En je dus geen bewijs van betaling meer hebt, daar de parkeerwachters niet helemaal van gisteren zijn. Is dit ineens een legitieme reden om te bekeuren.

Nee,want er staat geen naam of nummerplaat op het ticket. Dus mag je het ticket aan iemand anders doorgeven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100