Is het wettelijk toegestaan om ergens te werken waar geen ontruimingsmogelijkheden zijn?

Wegens werkzaamheden aan de brandtrap is er tijdelijk geen ontruimingsmogelijkheid aanwezig op een bovenverdieping op mijn werk.
Als er dus iets gebeurt op die locatie zit je vast, want dan kun je de lift niet gebruiken.

Is het wettelijk wel toegestaan dat je hier aan het werk bent? Volgens mijn leidinggevende mag dit wel 'want die trap stond er al zo lang en er is nooit iets gebeurt'.

Weet jij het antwoord?

/2500

Brand is gevaarlijk en schadelijk, maar ook hevige rookvorming door vuur kan dodelijke slachtoffers eisen. In geval van nood moeten werknemers daarom snel en veilig een gebouw kunnen verlaten. Door te oefenen met een intern ontruimingsplan weet iedereen in geval van nood de snelste route naar buiten te vinden. Vuur en hitte zijn voor de hand liggende gevaren van brand in een bedrijf. Rook, het vrijkomen van giftige stoffen en gevaarlijke stoffen die kunnen exploderen, zijn minstens zo bedreigend voor de gezondheid. Er moeten diverse maatregelen worden genomen om de kans op een brand tot een minimum te beperken. Als er brand uitbreekt, dan moet een beroep worden gedaan op deskundige en professionele ondersteuning. Voor het opvangen van de eerste gevolgen en het evacueren van de medewerkers is dat de Bedrijfshulpverlening. Uiteraard moeten de rookmelders en de brandblussers elk moment in werking gesteld kunnen worden en moeten vluchtwegen duidelijk herkenbaar en vrij toegankelijk zijn. Eisen en voorschriften In het Bouwbesluitstaat precies aangegeven aan welke eisen de constructie van een gebouw moet voldoen in verband met brandveiligheid. Gemeenten stellen meestal aanvullende voorwaarden die zijn vastgelegd in gemeentelijke voorschriften en bouwverordeningen Voor speciale gebouwen – zoals verpleeghuizen, kinderdagverblijven enhorecagelegenheden – is bovendien een gebruiksvergunning vereist. De gebruiksvergunning geeft voorschriften voor het beperken van de kans op brand, het beperken van de gevolgen van brand en het vluchten uit een gebouw bij brand. Toegevoegd na 22 minuten: Nee, een werkgever is verplicht een veilige werkplek te bieden, ook zijn nooduitgangen verplicht, indien er een brandtrap is, moet deze bereikbaar zijn en vrij te betreden. De brandtrap weghalen zonder een alternatief te plaatsen, of te hebben is niet toegestaan.

Bronnen:
http://www.arboportaal.nl/onderwerpen/bran...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100