Is het normaal dat ik nog niks heb gehoord van de politie van mijn aangifte van mishandeling?

ik ben in januari uitgescholden en op de grond geslagen door 3 jongens die alle 3 onder de 18 waren en hartstikke dronken waren.
Later kwamen er nog 2 man op de fiets extra bij kijken.
Ik ben nog even goed na getrapt en met een bloedend hoofd terug thuis gekomen en meteen de alarmnummer gebeld. Daarna zijn de daders naar een kameraad van me gegaan en hebben bierflesjes naar de ramen gegooid en hebben de ouders uitgescholden en de jongen (die al iets gebroken had) nog geslagen. Gelukkig ken ik 2 van de jongens en heb ze herkend en de namen doorgegeven aan de politie.

Die vriend krijgt nu een schadevergoeding tussen de 1000 en 5000 euro volgens de brief van justitie maar ik heb er niks van gehoord. Niet van de agent waar ik mijn aangifte heb gedaan en niks van justitie. Het is niet dat ik een geld bedrag verwacht maar het zou fijn zijn om tenminste geïnformeerd te worden wat de stand van zaken nou is.

Nu is mijn vraag.. Is dit normaal? wat kan ik nog doen? Gaat er sowieso nog iets gebeuren wat in mijn voordeel gaat werken? Persoonlijk ben ik een angstig persoon en durf gewoon niet veilig meer op straat te lopen. Voor de kleinste dingen neem ik nu al de auto en snel wandel ik me weg.

Toegevoegd na 1 minuut:
Daarnaast heb ik de dader gesproken en zijn we eruit gekomen dat we dit achter ons laten na een goed gesprek een duidelijk uitleg. Hij zou de schade betalen die hij heeft aangericht (hij had mijn telefoon uit me handen geslagen toen ik de politie wou bellen en het hoesje is nu kapot) zie reactie

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoals u de gang van zaken meldt is het niet de normale gang van zaken dat men na twee weken nog niets heet gehoord n.a.v. uw aangifte, zeker niet als de dader bekend is. Hebt u aangifte gedaan van (dreiging met) geweldgebruik, dan is de politie verplicht u binnen twee weken te vertellen hoe het onderzoek ervoor staat. Onder (dreiging met) geweldgebruik behoort ook eenvoudige mishandeling, zware mishandeling, bedreiging en openlijke geweldpleging. De politieambtenaar die de aangifte heeft óf die de zaak in behandeling heeft dient contact met u op te nemen. Voor alle andere aangiftes is de politie dat niet verplicht, maar mocht er later iemand worden aangehouden of veroordeeld dan dient dit ook aan u te worden medegedeeld. Toegevoegd na 57 minuten: Wat mogelijk is, is dat uw vriend ook aangifte heeft gedaan en tegelijkertijd bij de aangifte een vordering tot schadevergoeding heeft ingediend. Dat uw vriend een brief van de OvJ zou hebben gekregen waarin vermeld wordt dat hij tussen de € 1000,00 en € 5000,00 schadevergoeding kan krijgen is geen normale gang van zaken. Een OvJ bepaalt de hoogte van de schadevergoeding niet zelf en zonder rechtszaak is er namelijk geen schadevergoedingsmaatregel mogelijk. Dat moet dan apart via een civiele procedure. Het is meer regel dan uitzondering dat een minderjarige bij het ontvangen van de dagvaarding al meerderjarig is geworden, dat heeft op het toepassen van het recht geen invloed. De leeftijd ten tijde van het plegen van het strafbare feit is de maatstaf. U meldt o.a. dat u nog steeds angstig bent. Het is een veel voorkomende zeer ingrijpende nawerking van geweldsincidenten, daar moet u niet te licht over denken. Bij een eventuele eis tot schadevergoeding of letselschade kunt u denken aan o.a. materiële kosten, medische kosten, smartengeld en kosten voor deskundige bijstand. Deze eis tot vergoedingen dient bij de aangifte te worden gevoegd. Neem persoonlijk contact op (liefst met een van uw ouders erbij) met de ambtenaar die de aangifte heeft opgenomen. Laat u uitgebreid voorlichten over het traject dat er al wel (of nog niet) is gevolgd. Neem desnoods contact op met een letselschadedeskundige. Toegevoegd na 4 uur: Als er geweld tegen u gebruikt is, moet u altijd persoonlijk aangifte doen. Bent u niet direct na het geweld naar het politiebureau gegaan, of er is bij u thuis geen aangifte opgenomen, bel dan 0900-8844. http://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/aangifte-doen/aangifte-van-geweldsmisdrijf.html

Bronnen:
http://www.politie.nl/aangifte-of-melding-...
http://www.politie.nl/themas/aangifte-doen.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100