Zijn de prijzen die een benzinepomp aan eet- en drinkbare producten mag rekenen aan regels verbonden?

Vandaag een 400 ml flesje Appelsientje gekocht bij een benzinepomp voor €2,20. Dat is omgerekend €5,50 per liter. Bij een supermarkt heb ik het veel goedkoper. Er is een supermarkt die nu 4 liter rekent voor €3,49. Dit zou bij die benzinepomp dus €22,= kosten.

Ik ben me bewust dat prijzen gemiddeld hoger liggen bij een benzinepomp. Echter vraag me dus af of het aan regels is verbonden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dit is niet aan regels gebonden. De prijzen van de producten staan op het schap, dus je weet waar je aan begint. Je hoeft het natuurlijk niet bij die pomp te kopen. Het is een stukje marktwerking. Zo lang mensen bereid zijn, om de hoge prijs te betalen, zal de ondernemer het niet gaan verlagen.

Nee. Als je de producten te duur vindt, koop je ze gewoon niet. De vergelijking met de supermarkt is een oneerlijke vergelijking. De omzetsnelheid van een supermarkt is veel groter dan bij een tankstation. Daardoor hoeft een supermarkt maar een paar cent per artikel te verdienen. Bovendien kan de supermarkt goedkoper inkopen door de veel grotere hoeveelheden. Procentueel verdient de pomphouder meer aan de shopverkopen dan aan de brandstof.Die brandstof is duur maar daar heeft de pomphouder niet veel invloed op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100