Mag een boete van 34 euro verhoogd worden naar 254 euro?

Ik heb een boete ontvangen van 34 euro. Deze is samen met 7 euro administratie kosten 41 euro geworden.

Dit heb ik uiteindelijk niet betaald (over het hoofd gezien), en is daarna in totaal 109 euro geworden (alle verhogingen).

Uiteindelijk is deze 109 euro ook niet betaald en is het uit handen gegeven.

Hierover 45,28 euro aan incasso kosten, 9,51 btw en 7 euro administratie kosten over berekend, wat het totale plaatje 163.79 heeft gemaakt.

Tot slot is er een een exploit gekomen, en hiervan zijn de kosten 90,65.

Wat het totale plaatje 254,44 maakt. Is dit wettelijk gezien legaal? Mag dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat mag. Allereerst de verhogingen: U krijgt max twee aanmaningen. Op de eerste aanmaning wordt het bedrag van de opgelegde sanctie verhoogd met 50 procent. - Op de tweede aanmaning wordt het bedrag van de opgelegde sanctie en de eerste verhoging verhoogd met 100 procent. Uiteindelijk wordt het boetebedrag dus 3 keer de oorspronkelijk waarde. Deurwaarder Betaalt u de boete of maatregel niet volledig met de acceptgirokaart of door het bedrag zelf over te maken, dan probeert het CJIB het openstaande bedrag op andere manieren bij u te innen. Een van die manieren is het inschakelen van een deurwaarder. Aan de deurwaarder zitten voor u grote kosten vast.

Bronnen:
https://www.cjib.nl/Onderwerpen/Alles-over...
https://www.cjib.nl/Onderwerpen/Boete-voor...

Ja, dit is legaal. Ik weet niet of de bedragen met de berekeningen kloppen, maar als je een boete herhaaldelijk niet betaalt, dan kunnen de kosten hoog oplopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100