Wat is de juiste manier om mensen in een gevangenis te straffen/helpen?

Hoe kan je deze mensen zover krijgen,dat ze op het rechte pad blijven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Strengere straffen uitdelen zo help je in ieder geval de samenleving en de gestrafte krabbelt (bij voorbaat) nog wel even op z'n kop alvorens de fout in te gaan. (Preventief bedoeld)

Als ze kappen met hun verkeerde vrienden,en vast en goed werk te vinden als ze vrij komen

Door ze de verzorging van een hond te geven. Kijk maar eens naar CellDogs op Animal Planet : vaak hebben ze nog nooit de verantwoording gehad over een levend wezen, en te weinig onvoorwaardelijke liefde. Door met een hond in hun cel te zijn, en daar voor te zorgen, hem te re-socialiseren en te trainen, hebben ze een duidelijke ervaring, dat ze belangrijk en zelfs onvervangbaar zijn : zonder hun tijd en aandacht zou de hond niet te herplaatsen zijn. En ze zijn vaak zelf aandacht te kort gekomen; een hond zal altijd blij met je zijn, zich aan je hechten, en brengt heel veel positiefs in een leven. Het zal niet voor iedereen een geschikte mogelijkheid zijn, maar wie door pech, foute vrienden, of pure 'noodzaak' (verslaving) de fout in is gegaan, kan het betekenen, dat ze gaan geloven in zichzelf, en dat is een heel belangrijke stap, vooral als het besef ervan van binnenuit groeit, en het niet wordt voorgekauwd door een 'goog' of 'loog'. Want een mens heeft altijd voorwaarden, en kan zijn goedkeuring weer terugtrekken. Een hond 'houdt van je', no matter what. Het gaat hier om honden, die als niet-herplaatsbaar in asiels zitten - die honden hebben zonder geduldige en langdurige behandeling 'levenslang' in het asiel. Als ze dan later 'hun' hond met hun nieuwe eigenaars zien, weten ze, dat alleen hun aandacht/tijd/geduld het mogelijk heeft gemaakt. En dat is een heel positief gevoel. De kans, dat ze dit positieve gevoel over zichzelf vaker willen voelen, dus dat ze gaan werken aan een betere toekomst voor zichzelf, neemt daar volgens mij enorm mee toe.

Ze de mogelijkheid geven om een gezin te stichten waavoor ze ook kunnen zorgen omdat ze een goedbetaalde baan hebben.

Goeie vraag! Temeer omdat er door een hele grote groep mensen al jaren overe deze vraag wordt nagedacht en er nog steeds geen goed antwoord voor is. dat heeft er vooral mee te maken dat er zoveel variabelen zijn. Wat voor de ene persoon werkt, heeft voor een ander totaal geen nut. De straf die voor het ene strafbare feit gepast is, is voor het andere strafbare feit niet voldoende of juist veel te zwaar is. Natuurlijk zou het voor een bepaalde groep helpen om de straffen heel hoog te maken zodat dat zal afschrikken, maar er is een veel grotere groep, die het strafbare feit toch zal plegen ondanks dat de straf extreem hoog ligt. En extreem hoge straffen hebben ook een ander nadeel, ze kosten de maatschappij heel erg veel geld. Dus de beste manier zou zijn om het per persoon en per strafbaar feit te bekijekn wat de meest gepaste straf/ maatregel zou zijn en dit gebeurd nu grotendeels al, binnen de mogelijkheden die bestaan. Dus nu zijn de mogelijkheden de begrenzende factor, maar ook als alle grenzen weggenomen zouden worden zal het nog steeds heel erg moeilijk worden. Dus ik denk dat een eenduidig antwoord op deze vraag wellicht nooit mogelijk zou zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100