Beschuldeging van winkel diefstal, Word deze jongen nu vervolgd?

eergisteren waren we bij een winkel in amsterdam een vriend van mij had daar een shirtje gekocht. netjes betaalt nu wou ik eigenlijk ook nog n shirt maar toen we naar binnen liepen ging het alarm af vriend van me moest mee naar beneden kijken naar camara beelden hij heeft zn naam (alleen voornaam) gegeven en mobiele nummer. Ze gingen verder kijken en zouden wat laten horen. toen we aan het dineren waren in een restaurant werd hij gebeld dat ie wat moest komen uit leggen aan de politie. maar we waren aan het dineren dus konden we niet langs gaan nu zou hij vrijdag door de winkel zelf worden gebeld. wat is dus het verstandigste om tedoen gewoon een afspraak maken of gewoon negeren? en wat is evt de straf

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou de winkel een kopie van het bonnetje emailen. Tijdstip staat erop, bedrag staat erop, artikel staat erop. Succes.

Bonnetjes zullen niet alles bewijzen. Die kunnen van een ander t-shirt zijn dat wél afgerekend is. Camerabeelden kunnen meer vertellen. Daar zou op te zien moeten zijn dát er ee tweede t-shirt in het spel is én dat jullie met dat extra t-shirt wilden vertrekken. Je bent onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Als jullie alles eerlijk gedaan hebben dan is er op geen enkele camera te zien dat jullie iets fout gedaan hebben. Jullie verhaal kan een verklaring zijn van wat er op de beelden te zien is. Niet op komen dagen is je recht. Je hoeft niet mee te werken aan je eigen veroordeling. Het maakt je verhaal wel een stuk ongeloofwaardiger. Het gevolg kan zijn dat ze je op een bepaald moment wel komen hálen voor een gesprekje op het bureau. Dan nog moeten ze alles bewijzen, maar het wordt wel lastiger voor jullie. Het beste is gewoon gehoor geven aan de oproep, uitleggen wat er gebeurd is en je verhaal laten bevestigen door de camerabeelden. Ook als er geen camerabeelden zijn, dan hebben ze helemaal niet in handen en ben je snel klaar. Het enige euvel is wellicht een getuige die dénkt wat gezien te hebben. Maar dat is niet voldoende. Toegevoegd na 4 minuten: De straf is afhankelijk van meerdere factoren. Zaken zoals is het de eerste keer e.d. Een persoon wordt als schuldig aan diefstal, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie. (art. 310 Sr) wat betekent dat de rechter maximaal een boete van 20.250 euro of 14.000 dollar kan opleggen (bij een zeer omvangrijke diefstal dus relatief weinig).

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Diefstal

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100