Kun je na arrestatie nog wel op vakantie?

Mijn 2 vrienden zijn vanavond opgepakt wegens poging tot mishandeling na een ruzie. Ik was erbij en zag dat niet zij maar iemand anders begon met deze ruzie. Mijn vrienden werden opgepakt en deze man niet. De man heeft geen ernstige verwondingen.

Volgende week zaterdag ga ik op vakantie met deze 2 vrienden naar het buitenland. Kunnen zij alsnog wel mee op vakantie, of zullen zij dan nog vast zitten? Of Nederland niet uit kunnen ofzo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Om te beginnen is poging tot mishandeling niet strafbaar. uw vrienden zullen dus voor iets anders aangehouden zijn. wellicht voor mishandeling, omdat er daadwerkelijk klappen zijn uitgedeeld. U geeft ook al aan dat er geen ernstige verwondingen zijn bij het slachtoffer. maak hier uit op dat hij wel lichtere verwondingen heeft. Bij een dergelijke aanhouding wordt een verdachte veelal slechts 6 uur opgehouden voor onderzoek. daarna bepaalt de officier van justitie wat er verder gaat gebeuren. of transactievoorstel, dagvaarding, sepot. ( wordt bepaald via "zms")Op vakantie gaan zal dus hoogstwaarschijnlijk geen probleem zijn, omdat de vrienden dan allang vrij zijn. Toegevoegd na 56 seconden: Bij een dergelijke zaak is het niet normaal dat er een restrictie wordt opgelegd, om in Nederland te blijven. er kan dus gewoon gereisd worden. er vanuit gaande dat uw vrienden een vaste woon en verblijfplaats in Nederland hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100