Is enkel het bezit van een vals paspoort/id strafbaar?

Ik heb het enkel over bezit. Ik weet dat je "uitgeven voor een ander persoon" niet is toegestaan, maar wat als je het paspoort/id kaart nooit daadwerkelijk zou gebruiken als een agent daarom vraagt, maar enkel bij je draagt? (en je jezelf dus niet écht uitgeeft voor iemand anders) En wat als je het zou gebruiken in een bar?

Verder heb ik het over een vals buitenlands paspoort (bijvoorbeeld VS) of id kaart (bijvoorbeeld van de staat Oregon) die je dan in Nederland bij je zou hebben. Ik weet niet of dat verschil maakt maar ik dacht wellicht wel omdat het in ieder geval niet door de Nederlandse overheid is uitgegeven (en dus missschien neit telt als vervalst identitietsdocument).

Reden van mijn vraag is een discussie over de nieuwe alcohol wet en minderjarigen die toch drank proberen te kopen.

Graag geen onzin antwoorden als "je moet gewoon niet drinken onder je achtiende". Ik ben al jaren geen achtien meer, ik ben enkel benieuwd wat de wet hierover zegt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Artikel 231 1 Hij die een reisdocument valselijk opmaakt of vervalst, of een zodanig stuk op grond van valse gegevens doet verstrekken dan wel een aan hem of een ander verstrekt reisdocument ter beschikking stelt van een derde, met het oogmerk het door deze te doen gebruiken als ware het aan hem verstrekt, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van de vijfde categorie. 2 Met dezelfde straf wordt gestraft hij die in het bezit is van een reisdocument waarvan hij weet of redelijkerwijs moet vermoeden, dat het vals of vervalst is, dan wel opzettelijk gebruik maakt van een niet op zijn naam gesteld reisdocument.

Bronnen:
http://www.wetboek-online.nl/wet/Sr/231.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100