Ik heb een ongeluk gehad. Nu heeft iemand het ongeluk vastgelegd EN op internet geplaatst. Hoe krijg ik die foto weg?

De foto is geplaatst op de website van een lokale nieuwszender. Mijn gezicht is niet zichtbaar, maar sta met mijn rug naar de kijker toe. En verder staat mijn auto met het kenteken er op, waarvan de cijfers niet zichtbaar zijn.

Het ongeluk heeft vanochtend plaatsgevonden.

Toegevoegd na 21 uur:
Hartstikke bedankt voor de reacties! Ik heb gisteren gebeld met de lokale nieuwszender. De foto is zonder problemen verwijderd van de website. De link bestaat nog wel, maar werkt niet meer. Er verschijnt een melding dat de pagina o.a. niet gevonden kan worden.. :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Neem contact op met de site, vertel zo precies mogelijk waarom je wilt dat de foto verwijdert wordt. Mochten ze dit niet willen doen, vraag dan of ze op z'n minst je kenteken onherkenbaar willen maken, de meeste sites hebben daar geen moeite mee. Als ze toch moeilijk gaan doen kun je aangiften doen wegens schending van privacy rechten. Let op: Als iets eenmaal op internet staat is het altijd nog terug te vinden; ik heb mijn facebook account zo'n twee maanden geleden verwijdert, maar als je mijn naam googlet vind je nog steeds ''mijn facebook''.

Het enige wat je kunt doen is contact opnemen met de nieuwszender of ze de foto willen weghalen. En als ze dat niet willen/kunnen, bedenken dat morgen die foto al oud nieuws is, dus niemand er meer naar kijkt

Hier is niets tegen te doen. Alle zogenaamde prive gegevens zijn onherkenbaar gemaakt en daardoor is het vrij om dergelijke foto's te plaatsen en prevaleert het nieuwsfeit boven persoonlijke betrokkenheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100