Mag een supermarkt een minderjarige om zijn gegevens vragen?

Mijn zoon van 16 moest bij de Jumbo zijn naam, adres en telefoonnummer achterlaten nadat hij een vers-tas had gekregen. Ik vraag mij af waarom, maar dat heb ik al bij Jumbo zelf neergelegd.
Maar ik vraag mij ook af of men een minderjarige dit zomaar mag vragen. Hij moest het hardop zeggen in de winkel waar alle klanten bij waren.
Mag dit zomaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij is niemand, zelfs niet op een politiebureau, tot antwoorden verplicht. Dus zou uw zoon hieraan niet hebben voldaan dan zou hij ook geen cadeau hebben gekregen. Ik denk dat de naam een bewijs is dat Jumbo hem iets gratis heeft gegeven. Toegevoegd na 5 uur: Als hij naar de postcode wordt gevraagd dat betekent dat dat men wil weten of de folders van deze zaak in de wijk worden verspreid en anders zal men dat doen om meer klanten in de winkel te krijgen.

Vragen staat vrij. ik neem aan dat hij een vers-tas is gaan halen omdat hij niet tevreden was over de groenten die hij gekocht had? Het lijkt met logisch dat de Jumbo wil inventariseren hoeveel klanten zo'n tas komen halen en dat ze wellicht een aantal van deze klanten willen kunnen benaderen voor meer informatie (enquête achtig) Dat lijkt me alleen maar goed. Het is uiteraard niet verplicht om je naam en nummer door te geven. Volgens mij werkt elke Jumbo ook weer anders. Mijn vriendin heeft laatst zo'n tas gehaald en bij haar werd er helemaal niet om haar gegevens gevraagd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100