mijn huurder wil vroegtijdig het huurcontract termineren. Mag dit?

Voor mijn studie ben ik op dit moment een half jaar in het buitenland aan het werk en heb ik mijn kamer voor dezelfde periode onderverhuurd. Dit contract zal officieel aflopen eind Augustus. Echter wil mijn huurdster onder het contract uit en is vastberaden om eind Juni weg te zijn en zal dan ook niet meer willen betalen. Omdat ik mijn kamer huur van een duits meisje is het contract opgesteld in het engels en de paragraaf waar de opzegtermijn wordt benoemd is gebasseerd op het duitse recht.

§11 Abrogation

1. The abrogation has to be in a written form set by the regulations of the §§573 ff BGB.

2. The tenancy is not extended if the renter continues using the rental object. The regulation of the §§545 BGB is not applicable.


Hoe ik dit gedeelte interpreteer is dat mijn onderhuurder 3 maanden van te voren moet aangeven dat zij de kamer wil verlaten voordat dit officieel toegestaan is. Nu beweert zij echter dat ze contact heeft opgenomen met een advocaat en dat degene haar heeft verteld dat ze volledig in haar recht is om vroegtijdig het contract op te zeggen zonder enige consequenties voor haar. Is dit correct? En stel ze heeft ongelijk maar wil niet van haar standpunt wijken en stopt met huur betalen na Juni, dus 2 maanden voor de officiele einddatum, welke rechten als verhuurder heb ik dan om alsnog dat geld te krijgen?

Alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

In de huurovereenkomst moet staan welk recht van toepassing is. Een verwijzing naar het Bürgerliches Gesetzbuch (BGB) in een artikel is daartoe onvoldoende. Zowel in het Nederlandse als in het Duitse recht kun je een huurovereenkomst aangaan voor bepaalde tijd, in jouw geval tot eind augustus 2014. Deze overeenkomst kan niet eenzijdig worden opgezegd. De huurster zal daarom in beginsel de huur moeten doorbetalen tot eind augustus. Dit kan anders zijn als de huurovereenkomst niet geldig zou zijn. Daarvoor heb ik geen aanwijzing, maar dit kan ik ook niet geheel uitsluiten. Paragraaf 545 handelt alleen over de voortzetting van de huurovereenkomst en is bij deze kwestie dus niet van toepassing: § 545 Stillschweigende Verlängerung des Mietverhältnisses Setzt der Mieter nach Ablauf der Mietzeit den Gebrauch der Mietsache fort, so verlängert sich das Mietverhältnis auf unbestimmte Zeit, sofern nicht eine Vertragspartei ihren entgegenstehenden Willen innerhalb von zwei Wochen dem anderen Teil erklärt. Die Frist beginnt 1.   für den Mieter mit der Fortsetzung des Gebrauchs, 2.   für den Vermieter mit dem Zeitpunkt, in dem er von der Fortsetzung Kenntnis erhält.

Bronnen:
http://www.gesetze-im-internet.de/bundesre...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100