Tot wie moet ik mij richten als ik een struikje zou willen planten naast een appartements gebouw?

Ik woon op een appartement met allemaal struikjes voor de ramen, maar bij enkele staat er helemaal niets en daarom zou ik graag zo'n struikje planten. Tot wie moet ik mij hiervoor richten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Groenvoorziening van de gemeente Toegevoegd na 55 seconden: als de grond tenminste van de gemeente is, als u het appartement particulier huurt, is de grond misschien van de verhuurder

Je zult even uit moeten zoeken of de grond van de gemeente of van de verhuurder (woningbouwvereniging, particulier) is. Dat kunnen ze je bij de gemeente meestal wel vertellen. Als hij van de gemeente is, kun je een berichtje sturen naar de gemeente met het verzoek om er struikjes te mogen planten (of de gemeente vragen om het zelf te doen). Als je er niet doorkomt: vragen naar de (Groen) Beheerder Openbare Ruimte. Veel gemeenten gebruiken appjes zoals 'verbeterdebuurt' of de 'buiten beter app' om dit soort verzoeken in ontvangst te nemen. Als het niet van de gemeente is, kun je het bij de verhuurder vragen. Als je geen zin hebt in al die rompslomp: gewoon planten. Het valt waarschijnlijk niet eens op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100