Wat kan de politie zien als ze je kenteken opvragen?

Ik kom wel eens 's avonds een politieauto tegen welke achter iedere voorbijgaande auto aanrijdt en na een minuutje weer aan de kant van de weg gaat staan. Ze vragen duidelijk kentekens op. Ook mijne. Ik hoeft nooit te stoppen en te blazen bijvoorbeeld.
Wat kan de politie in hun auto allemaal zien als je een kenteken invoeren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De politie kan een aantal dingen zien: Tenaamgestelde Verzekerd (ja of nee, en ook waar) Gekeurd (wanneer) Wanneer op naam gesteld Relevante registraties op voertuig (en tennaamgestelde) etcetera. In de avond en nacht kan het bijvoorbeeld zijn dat ze op zoek zijn naar voertuigen die niet uit de buurt komen, of voertuigen op naam van een verhuurmaatschapij. Dat zijn voertuigen die vaak wat extra aandacht verdienen, net zoals bepaalde tenaamgestelden. Ook kan in een minuutje globaal het rijgedrag beoordeeld worden om te kijken of iemand onder invloed rijdt of niet.

De politie kan een aantal gegevens inzien, onder andere: - Geldigheid APK - Verzekerd (ja /nee) - Open staande boetes (ja / nee) - Gestolen (ja / nee) - Geschorst (ja / nee) Indien er iets niet klopt, dan houden ze je staande. Anders niet. (Tenzij ze een steekproef willen doen)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100