Wat is de straf voor een minderjarige die iemand mishandeld?

Ik zou graag willen weten wat de gemiddelde straf is van een minderjarige die iemand mishandeld. Met mishandelen bedoel ik meerdere malen slaan, trappen en misschien ook steken.

Denk hierbij wel aan dat familie leden van de dader eerder zijn mishandeld door het slachtoffer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb een uitspraak gevonden van de kinderrechter waarbij een minderjarige een andere minderjarige heeft mishandeld tijdens het ijshockey. De straf die deze minderjarige kreeg was een voorwaardelijke werkstraf van 60 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 30 dagen, met een proeftijd van twee jaar. Plus het vergoeden van alle schade ontstaan uit het mishandelen. Zoiets zal ook geëist worden als het steken uitblijft. Zodra er namelijk gestoken wordt, gaat men een stap verder. Je kunt dan denken aan óf een Gedrags Beïnvloedende Maatregel en/of een onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Een rechter is uiteindelijk de persoon die uit maakt wat voor strafmaat eraan vast hangt en houdt met alles rekening. Dit kan dus uiteindelijk resulteren in een andere uitspraak of eis.

als er serieuse verwondingen zijn of zelfs doodslag kan je in jeugdgevangenis terecht komen voor max. 1jaar maar als de mishandeling niet tot ernstige verwondingen leid kan je bij bureau halt terecht komen voor een taakstraf. ook is de kans groot dat je jeugdzorg op je dak krijgt en psychiche hulp enzo krijgt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100