Kan je in Haarlem nu helemaal geen vogels meer voeren?

In Haarlem is het nu strafbaar (boete 120 euro) als je meeuwen voert. Dit betekent dat als je andere vogels probeert te voeren en er ineens een meeuw aankomt die het brood weg pikt, je dan een strafbaar feit hebt gepleegd. Sterker nog, zodra er ergens een meeuw bij is 'verpest' de meeuw het voor de andere vogels aangezien je dan niet kunt voeren.
Is deze wet wel uitvoerbaar, aangezien meeuwen zich tussen alle andere vogels bewegen en wel tot 50 kilometer het land in gaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik las dat deze regel niet in z'n algemeenheid gehandhaafd gaat worden, dat is ook geen doen. Het is meer de bedoeling dat er een signaalfunctie vanuit gaat. Verder kan er gehandhaafd worden bij excessief gedrag, zoals bij een vrouw die de buren pestte door in alle vroegte dagelijks ladingen voer te gooien waar enorm veel meeuwen krijsend op af kwamen. Voer dus gerust, maar overdrijf niet.

Zolang het geen echt bar winterweer is,is het best geen vogels te voeren want je leert hen zo hun instinct af om voedsel te zoeken,de doorsnee vogel is tot meer in staat dan je denkt en heeft geen bijvoeding nodig.Duiven en meeuwen zijn al zo talrijk dat dit niet meer normaal is. Toegevoegd na 16 minuten: De zin en onzin van het bijvoeren in de winter zal een eeuwige discussie blijven tussen de voor en tegenstanders van dit onderwerp. Zo hier weer eens de mening van een voorstander. Laat ik beginnen met te zeggen dat het niet nodig zou hoeven zijn om onze gevleugelde vrienden van een extra hapje te voorzien. Zij allen zijn prima in staat om in de natuur hun natje en droogje bij elkaar te sprokkelen.

Bronnen:
http://www.vogelasiel.nl/vogels-voeren-in-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100