Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Zijn kattenverjagers toegestaan?

http://www.eerstehulpbijrecht.nl/fragment/recht-regio/zijn-kattenverjagers-toegestaan#comment-33949

Volgens mr. Visser mag het apparaat gewoon verkocht worden. Echter geluidsoverlast/geluidshinder mag je niet veroorzaken met een kattenverjager. Uit geluidsmeting blijkt dat het de normen overschrijdt. Waarom wordt de verkoop van dit apparaat niet verboden? Volgens specificatie heeft hij een volume van 140dB.

Toegevoegd na 13 uur:
Deze piepkastjes leidt tot fikse burenruzies, artikel uit het AD:
http://www.filedump.net/dumped/oorsuizenkattenverjager1383754651.pdf

Toegevoegd na 13 uur:
Er werd geadverteerd dat de kattenverjager niet hoorbaar zou zijn en ultrasoon geluid geeft. Vervolgens heb ik een zaak aangespannen bij de Reclame Code Commissie. Het was misleiding dat het ultrasoon geluid zou zijn, het is hoogfrequent geluid wat er uitkomt en dus ook hoorbaar voor de mens. Zie uitspraak op: https://www.reclamecode.nl/webuitspraak.asp?ID=119582&acCode

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Wetgeving
3.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Het geluid van zo'n ding zit buiten het mensenlichaam bereik dus zal voor mensen geen overlast veroorzaken. Dus dan is het toegestaan.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding