Ik ben gekort op mijn uitkering! Mijn dochter heeft een vaste aanstelling gekregen en wil geen bijdrage geven. Wat kan ik nu doen?

Uitkering gekort omdat ik geen kinderen meer onder de 18 jaar thuis heb. Kan ik ergens een aanvulling krijgen? Bij wie? Welke gevolgen heeft dit voor mij i.v.m. huurtoeslag etc.? Moet ook nog 8000 euro terugbetalen aan het UWV hoe kan de de eindjes nog aan elkaar knopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hard, maar rechtvaardig: neem een baan. De tijden van cadeautjes zijn voorbij.

Als je toch naar het UWV moet om terug te betalen, neem dan inderdaad de daar aanwezige vacatures eens door. Wellicht zit er iets voor je tussen.

Dochter de deur uit bonjouren of kostgeld eisen. Wie hier z'n knieen onder tafel steekt, betaalt hier kost en inwoning. Kijk op nibud.nl voor redelijke tarieven. Als je dat niet wil: de tering naar de nering zetten.

ik begrijp dat je bijstand krijgt? Ja dan worden de inkomsten van thuiswonende kinderen boven de 18 als inkomen voor 't hele huishouden gezien. Hoezo wil jouw dochter niet betalen? Woont ze nog thuis? Dan is 't niet meer dan normaal dat ze meebetaald. Voor wat betreft de rest misschien hulp vragen bij de gemeentelijke kredietbank.

Zolang je dochter bij jou woont telt haar inkomen gewoon mee! Het is van den zotte dat zij een vaste aanstelling heeft en niets wil bijdragen. Ik weet niet of je in staat bent om te werken, maar ik zou zo snel mogelijk een baan zoeken en je dochter duidelijk maken dat ze meebetaalt en zo niet, dan gaat ze maar op zichzelf wonen.

Op onderstaande website staat de officiele informatie van de overheid over uitkeringen en alles wat daarmee te maken heeft. Iemand anders verwees al naar het NIBUD, hieronder nog even de link naar de informatie over kostgeld. (td)

Bronnen:
http://www.nibud.nl/omgaan-met-geld/kinder...
http://www.postbus51.nl/nl/home/themas/bel...

Stuur je dochter het huis uit. Zodra ik zelf verdiende moest ik een bijdrage leveren thuis. Heel normaal. Dus wil ze niet, dan ook niet in huis verzorgen. Dus geen eten, geen slaapplaats, geen dak boven het hoofd. Ik moet echter wel eerlijk zeggen dat je ook niet echt een goed voorbeeld bent. En is ze nu jouw spiegel door jouw eigen instelling aan te nemen. Dit moet voor jouw een eye-opener zijn. Kijk naar je dochter. Vindt je dit niet acceptabel. Dan moet je ook naar jezelf kijken. Als je niet naar jezelf wilt kijken, dan moet je de instelling van je dochter ook accepteren. Dus ben jij de pineut. En ja je kunt een aanvulling krijgen: bij je dochter.

Wat voor uitkering heb je? want als je kán werken dan snel werk zoeken en je dochter laten meebetalen aan de huur en andere vaste lasten. Het ligt aan het inkomen van je dochter of dit invloed heeft op de huurtoeslag. Kijk eens op rechtopgeld.nl waar je allemaal recht op kan hebben. Toegevoegd na 5 minuten: Jammer dat je dit hebt zien aankomen, je kan toch weten dat als je kinderen 18 jaar zijn je uitkering gekort wordt. Ik weet ook al dat mijn uitkering(anw) stopt over 6 jaar als mijn jongste 18 is en daar moet je rekening mee houden. Je bent zelf verantwoordelijk voor je inkomen, ben je daartoe niet in staat kan je hulp krijgen via een uitkering. Maar neem je verantwoordelijkheid, jij moet zorgen dat er eten is een dak boven je/jullie hoofd.

ga naar het uwv. leg daar je probleem uit en laat je helpen want er zijn mensen die precies de weg weten met dit soort dingen. bij de gemeente zijn ook mensen die je wegwijs kunnen maken in alle subsidies waar je recht op heb enz. wat jou dochter betreft ik weet niet hoe jullie relatie is, ik zou (misschien heb je het al gedaan) met haar rond de tafel gaan en uitleggen wat de consequenties zijn als zij niet een bijdrage levert. suc6

Laat je dochter gewoon een bijdrage leven of dat ze het huishouden gaat doen voor je.

De kern van het probleem ligt bij je dochter, en waarschijnlijk ben je zelf de oorzaak. Je hebt haar verwend, en er haar nooit op voorbereid dat ze kostgeld moet gaan betalen zodra ze eigen inkomen heeft. Veel jongeren in deze tijd vinden het wel plezierig bij Hotel Mamma. Maar het is logisch dat de belastingbetaler jouw dochter niet hoeft te spekken. Hoe sneu ik dit antwoord ook voor jou vindt. Je zult je dochter moeten voorstellen: een kamer zoeken of kostgeld betalen. En haar uitleggen dat ze als ze zelfstandig woont nog veel meer kosten zal hebben. Toegevoegd na 2 minuten: voor jou vind

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100