wat houdt inzake de drugswetgeving in ?

Ik heb vandaag een brief gekregen van de politie waarin ik wordt uitgenodigd voor een verhoor inzake de drugswetgeving. Ik weet niet waar dit opeens vandaan komt want ik ben nooit met drugs gepakt geweest. Kan het zijn dat er iemand dat ik ken gepakt is geweest en dat ze mij willen ondervragen als getuige? Wat gaat er allemaal gebeuren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kennelijk willen ze je spreken in verband met drugs. Dat kan zijn als verdachte, als getuige, als informant . Kortom ze gaan je vragen stellen.

JoanDArc Maand top 10 Daar waar je drugswetgeving schrijft, moet ik aannemen dat je de Opiumwet bedoelt. Eerst een antwoord op je vraag die de brief betreft: als je -schriftelijk- voor verhoor wordt uitgenodigd of opgeroepen vermeldt men niet altijd of je als verdachte of als getuige zal worden gehoord. Het is heel belangrijk dat je daar eerst naar informeert!! Meestal staat in de brief wel een telefoonnummer en een naam waar je daarnaar kunt informeren. Je schrijft dat je nog nooit met drugs gepakt bent, ik hoop dat je bedoelt dat je nooit vrijwillig met drugs in aanraking bent geweest. Er zijn meerdere soorten drugs, waarvan men zich vaak niet realiseert dat ze onder de opiumwet vallen.Van cocaïne, heroïne, XTC en LSD weet men het meestal wel, maar hennepplanten waarvan wiet en hasj gemaakt worden vallen ook onder de Opiumwet. http://www.perrelsadvocaten.nl/diensten-en-rechtsgebieden/strafrecht/politie-verhoor.aspx?laststatuspage=pc&mrtype=pc&postback534=1 Toegevoegd na 12 minuten: Omdat je het expliciet over verhoor hebt, stuur ik je via Bron een stappenplan,

Bronnen:
http://www.advocaatkeuze.nl/consumenten/ad...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100