Krijg je voorschot UWV bij verlies werk?

Als je je baan verliest duurt het over het algemeen minimaal 4 weken voordat er een beslissing is genomen. Aangezien rekeningen gewoon doorlopen vraag ik me af of je in dergelijke situaties dan een voorschot kunt verwachten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, je krijgt geen voorschot. Daarom wordt het ook aangeraden door het Nibud om een buffer voor dit soort momenten op te bouwen. Je mag je ww-aanvraag al indienen zodra je weet dat je werkloos gaat worden. Over het algemeen weet je dit wel een maand van te voren (uitzonderingen daargelaten). Dus dan is de kans kleiner dat je een periode zonder inkomen krijgt. De enige reden dat je een voorschot kunt krijgen is als het langer dan 4 weken duurt om een beslissing te nemen.

Bronnen:
http://www.uwv.nl/Particulieren/ik_ben_wer...

Nee, normaal doe je met het geld wat je het einde van de maand krijgt van je baas de volgende maand, en bij ontslag krijg je geld van het UWV in de volgende maand. Het UWV betaalt per 4 week en niet per maand. Dus aan het eind van die periode (nu toevallig op 30 oktober) krijg je geld van het UWV en dan telkens weer 4 week later.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100