is een joint roken illegaal?

En is het ook legaal als je 16 jaar of jonger bent? (Denk het niet maar wil even voor de zekerheid vragen)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij wordt het gedoogd (16-jarigen), wat betekend dat ze er niet echt super streng op controleren. Als je wordt opgepakt met een joint en je bent jonger kan dat echter wel gevolgen hebben.

Het is niet legaal en het is niet illegaal, het is gedoogd. Als je minderjarig bent is het sowieso illegaal, ongeacht waar je op dat moment bent. Als je als minderjarige wiet op zak hebt kan je dus een boete krijgen of een taakstraf. Als je meerderjarig bent ligt het er weer aan waar je bent en wat de regels daar zijn. Er zijn veel steden waar je op straat niet mag blowen, maar ook weer steden waar dat wel mag. Thuis en in coffeeshops mag het uiteraard wel, tenzij je minderjarig bent.

http://www.vraaghetdepolitie.nl/sf.mcgi?159 Drugsgebruik is niet strafbaar. Maar als de politie je aantreft als je aan het gebruiken bent, zal er ongetwijfeld een onderzoek of een gesprek volgen. Zeker als je nog geen 18 bent. Bezit van drugs is altijd strafbaar, zowel hard– als softdrugs. Wanneer minderjarigen drugs bezitten, dus ook softdrugs, wordt altijd een proces verbaal (verslag van wat er gebeurd is) gemaakt. Let dus op, het verschil in bezit en gebruik. Je kan dus wel in een cirkel meeroken, maar niet je eigen joints draaien van je eigen wiet. Toegevoegd na 1 uur: Laatste kan ook nog voor een probleem zorgen. Zolang je zorgt dat je niks in je handen/mond hebt is er niks aan de hand. Dat lijkt in eerste instantie wat onmogelijk. Echter: http://www.youtube.com/watch?v=yXab7-l4jeQ

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100