Als besloten wordt dat een snelweg op de plek van mijn huis wordt aangelegd, hoe krijgt men mij daar dan weg?

Stel ik woon op het 30 jaar op het platteland. Nu gaat men daar een snelweg aanleggen, ben je dan verplicht je boeltje te verkopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De overheid kan je huis inderdaad onteigenen. Dat wil zeggen opkopen tegen je wil. Je krijgt wel een redelijke tijd om iets anders te zoeken en een extra vergoeding bovenop de taxatiewaarde. Blijf je dan toch zitten, evt vastgeketend, dan kun je fysiek worden verwijderd. In de praktijk gebeurt dit vrijwel nooit omdat men het hier nooit op laat aankomen. Als duidelijk is dat de grond / het huis "geamoveerd"(=verwijderd) dient te worden gaat men normaliter zo snel mogelijk iets anders zoeken. Dat is immers effectiever dan te elfder ure met het mes op de keel acuut iets anders te moeten vinden. De kans dat je dan iets prettigs vindt is dan immers veel kleiner.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0001842/geld...
http://www.rijkswaterstaat.nl/wegen/wetten...
onteigeningswet

Ja, je bent dan verplicht je huis te verkopen aan de staat. Deze zal in alle redelijkheid een bod doen. In dit bod horen ook eventuele verhuiskosten, en een taxatie, waarbij je een concurrerend huis kan kopen. Hier kan je nog iets in onderhandelen. (Denk hierbij aan woon-werkverkeer verschil) Waarbij je in ieder geval laat zien mee te willen werken. Echter is er wel een punt dat je een knoop door moet hakken. Anders word je onteigend. En zal de vergoeding lager uitpakken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100