Mag je email wisselingen zomaar doorsturen naar derden zonder toestemming?

Stel je hebt een email-wisseling en je wilt daar een derde van op te hoogte brengen. Mag je dat doen zonder toestemming?

Dus om er een concreet voorbeeld van de maken:
Persoon A stuurt een email naar persoon B met de volgende tekst "Naar mijn mening is persoon C een ** "

Mag dan persoon B dit zonder overleg/toestemming doorsturen naar persoon C of moet persoon B (wettelijk gezien) eerst toestemming vragen aan persoon A?

Toegevoegd na 3 minuten:
In het geval van het is verboden een extra vraag.

Stel: Persoon B stuurde de email naar persoon C. Is persoon C dan fout als die de email in behandeling neemt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar is wettelijk gezien geen bezwaar tegen, maar erg aardig is het niet.

Het is met e-mail hetzelfde als met een papieren brief die je van iemand gekregen hebt: het is niet verboden maar ook niet netjes om deze naar iemand anders door te sturen. Komt wat achterbaks over, als het persoonlijke mail betreft. Net zomin als het (in het algemeen gesproken) ook niet netjes is om van de BCC-optie van de e-mail gebruik te maken, behalve wanneer je een standaardmail naar zeer veel adressen verstuurt. Dan verdient het juist aanbeveling dat zo te doen, omdat anders alle e-mailadressen van de geadresseerden bekend worden bij de andere geadresseerden. Overigens vind ik mailinhoud van het type "Naar mijn mening is persoon C een ** " ook onfatsoenlijk. Iedereen die een mail schrijft zou zich af moeten vragen: zou ik hetzelfde wat ik nu schrijf over persoon X ook tegen hem/haar durven te zeggen? Of: als deze mail op een verkeerde plaats terecht komt, wat zouden dan de gevolgen zijn? Als daar maar enige twijfel over bestaat is het advies: niet versturen. Als je in zakelijke mails de naam van een collega noemt, is het aardig om hem/haar een CC te sturen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100