ik heb een z.g invalide parkeerplek de boom van de bewoners daan veroorzaakt lak schade aan mijm auto wat zijn mijn rechten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De eigenaar van de boom is verantwoordelijk voor schade en zal dus zijn verzekering moeten aanspreken of uit eigen zak betalen. Je zal wel moeten kunnen bewijzen dat dat de oorzaak is van de schade.

Je vraag is wat onduidelijk voor mij, maar als ik het goed begrijp heb je een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats (op kenteken dus, wat vroeger een invalidenparkeerplaats heette) en veroorzaakt een boom van de buren lakschade aan je auto. Je vraagt je af wat je daaraan kunt doen. Klopt dat? Een gehandicaptenparkeerplaats moet voldoen aan bepaalde richtlijnen (geen eisen helaas, richtlijnen) voor wat betreft de breedte en lengte. Ook in de hoogte moet je voldoende ruimte hebben, zeker als je een (eventueel verhoogde) rolstoelbus rijdt. Bij de aanleg van de plaats moet hier rekening mee worden gehouden. Het is dus niet de bedoeling dat je alleen kunt in- of uitparkeren door tegen een boom aan te schuren. Nu weet ik niet hoe de situatie bij de parkeerplaats precies is, maar ik denk dat het handig is als je eerst een goed kijkt of je inderdaad te weinig ruimte hebt. Misschien maak je altijd de draai op een bepaalde manier uit gewoonte, maar zou het in theorie ook anders kunnen zodat je niet de boom raakt. Als het de takken zijn die te laag hangen, dan is dat natuurlijk een ander verhaal en is dat - waarschijnlijk - geen optie. Als de boom echt in de weg staat en jou het parkeren op je gereserveerde parkeerplaats belemmert, ga dan eens praten met je buren. Leg het probleem uit en zoek samen naar een oplossing. Als het een kwestie is van een paar takken bijsnoeien, neem ik aan dat je buren wel bereid zijn om dit te doen. Is het probleem lastiger of zijn ze niet zo van het meedenken, dan kun je eventueel buurtbemiddeling aanvragen of bij de gemeente of (bij een huurhuis) de woningbouwvereniging vragen of zij willen bemiddelen. In het uiterste geval zul je terug moeten gaan naar de afdeling van de gemeente waar jouw parkeerplaats is toegekend. De parkeerplaats moet voor jou bereikbaar en bruikbaar zijn. Is dat niet het geval en is het probleem niet onderling op te lossen, dan zal de gemeente met jou naar een oplossing moeten zoeken. Desnoods door de plaats bijvoorbeeld wat te verschuiven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100