is fietsen in duitsland met een terugtraprem verboden?. of geld dit voor mensen die in duitsland wonen. of ook voor NLlers die een stuk gaan fietsen ?

hallo ik hou van sportief fietsen dus het liefst zonder versnelling. nu heb ik ergens gelezen dat men in duitsland verplicht is om handremmen op de fiets te hebben. nou fiets ik zo 80km zonder versnellingen. omdat ik het in nederland niet nodig vind om te hebben. ik fiets gewoon op een omafiets
hoe zit het met de wet over handremmen in duitsland

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is niet verboden in Duitsland om te fietsen met een fiets met terugtraprem. Het is verboden om te fietsen met een fiets zonder voor- en achterrem. https://www.gelderlander.nl/achterhoek/duitse-politie-nederlandse-fiets-niet-veilig~aa7235f3/ "" BORKEN - De politie in de Duitse gemeente Borken waarschuwt ouders voor fietsen die gekocht zijn in Nederland. Dit omdat ze alleen terugtraprem hebben en daarmee niet voldoen aan de Duitse wet. "" Toegevoegd na 42 seconden: "" In Duitsland zijn een onafhankelijk van elkaar werkende voor- en achterrem verplicht. "" Toegevoegd na 1 minuut: Dit geldt zoals bijna elke wet voor iedereen die zich op Duits grondgebied bevindt, dat jij Nederlander bent zegt dus niets.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100