Bestaan er bedrijven die schuldhulp aanbieden, voor als je bijvoorbeeld voor de tweede keer in de schulden komt en afgewezen wordt door je gemeente?

Als je eerder in de schuldhulp terecht ben gekomen en je wordt afgewezen voor de tweede maal vanwege een bepaald termijn waarin je schuldenvrij (had) moet(en) zijn, kan je dan ook terecht bij bedrijven die schuldhulp aanbieden die los staan van de gemeente?

of ben je altijd verplicht om dit via de gemeente waarin je woonachtig bent te laten doen, OF is het ook mogelijk om naar een andere gemeente te stappen, als het in je eigen gemeente niet lukt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Schuldhulpverlening en budgetbeheer waren tot enkele jaren geleden vooral een aangelegenheid van gemeenten en gemeentelijke kredietbanken. De private markt is echter groeiende. De private markt bestaat onder andere uit organisaties die budgetbeheer aanbieden en vaak ook andere schuldgerelateerde activiteiten uitvoeren. Enkele private organisaties zijn: plangroep.nl, sociaal.nl, modusvivendi.nl, svf.nl, aktiva.nl en zuidweg-partners.nl.

Bronnen:
http://effectieveschuldhulp.nl/beleidsfase...
http://www.schuldhulpverlening.org/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100