mijn spaanse stiefdochter wil langer dan 3 maanden in nederland verblijven, moet ze een verblijfsvergunning oid aanvragen??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Afhankelijk van het land zijn er verschillende acties noodzakelijk. Zo verlangen sommige landen dat je je als niet-ingezetene jouw aanwezigheid in dat land meldt. Wel is het bij de meeste landen zo dat je je, bij een verblijf langer dan 3 maanden, moet inschrijven bij de gemeente waar ze op dat moment verblijft. Ik kan echter nergens zo snel de informatie vinden die specifiek voor Nederland geldt en die niet over arbeiders gaat. Arbeiders uit EU-landen (en niet EU-landen ook trouwens), moeten zich overigens wel na 3 maanden inschrijven bij de gemeente. Automatisch moet je er dan ook aan denken om een (tijdelijke) zorgverzekering af te sluiten, aangezien dat voor iedereen die in Nederland is ingeschreven, verplicht is. Zie ook: http://europa.eu/youreurope/citizens/residence/faq/index_nl.htm Mogelijk kun je bij een gemeente meer informatie hierover vragen. Zij moeten de regels omtrent inschrijving precies weten. Toegevoegd na 1 minuut: Als ingezetene van de EU/EER (op Roemenen en Bulgaren na) hoef je overigens geen extra documenten te regelen.

het ID is wel nodig maar paspoort o.i.d. niet want Spanje is binnen de EU dan is alleen ID nodig. paspoort kan maar is niet verplicht

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100