Ik kan 10 Juni de sleutel van mijn nieuwe huis krijgen.Ik heb 1 maand opzegtermijn. Wanneer moet ik mijn huur opzeggen?

Ik kan 10 Juni de sleutel van mijn nieuwe huis krijgen.Ik heb 1 maand opzegtermijn voor het oude huis.Voor de eerste van de maand moet de huur altijd op de rekening staan.Met ik die nou al opzeggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

"Huurders moeten de huur schriftelijk en per aangetekende brief opzeggen. Opzeggen kan in principe per de eerste van de maand, in jouw geval dus per 1 juni waarna de huur op 1 juli stopt. Bij sommige huurders kan het ook per de 15e van de maand of "per iedere dag". Zie het huurcontract. Als 'per iedere dag' in je huurcontract staat, moet je 'm nu opzeggen, want dat had je dan al op 8 mei kunnen doen. (...) U moet zich houden aan de opzegtermijn. Die is hetzelfde als de betalingstermijn: minimaal 1 maand en maximaal 3 maanden. U moet de huur schriftelijk en per aangetekende brief opzeggen. U hoeft geen reden op te geven. Als de huur voor een vaste periode is aangegaan (huurcontract voor bepaalde tijd), kunt u de huur pas beëindigen als die periode is verstreken. U kunt alleen eerder opzeggen als de verhuurder hiermee akkoord gaat." "Per wanneer De huur kan per de 1e van de maand worden opgezegd, tenzij in het huurcontract iets anders is afgesproken. Bij sommige verhuurders kan bijvoorbeeld ook per de 15e van de maand, of per ‘iedere dag van de maand’ worden opgezegd. Kijkt u dit na in uw huurcontract. voorbeeld: Bij de meeste standaard huurcontracten betaalt de huurder per maand en kan de huurder per de 1e van de maand opzeggen. Als u half april de huur wil opzeggen, dan kan dat per 1 juni."

Bepaal hoe lang je nodig hebt om het nieuwe huis bewoonbaar te maken. Kijk vervolgens naar de voorwaarden in je huurcontract van je oude woning of je per dag, per de 15e of per begin van de maand op kan zeggen, met in achtneming van de opzegtermijn. Bepaal aan de hand van die voorwaarden wanneer je opzegt. Dus stel dat je za 15 juni over kan gaan, dan moet je je oude huis nog "schoon" opleveren en kan je eventueel ma 17 juni de sleutel van je oude woning inleveren. Opzeggen doe je dan dus (afhankelijk van je oude huurvoorwaarden): of per de 17e mei, of per 31 mei of per 15 juni. Je kan bij je woningcoöperatie eerder aangeven dat je weg gaat dan de feitelijke opzegdatum.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100