tot welke leeftijd betaal ik allimentatie aan mn kinderen

Weet jij het antwoord?

/2500

Kinderalimentatieplicht loopt totdat de kinderen de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. Wanneer een kind 18, 19 of 20 jaar is, dan moeten ouders de kosten van levensonderhoud en studiekosten betalen; dit noemt men een voortgezette onderhoudsplicht. Overigens wordt de afspraak over het betalen van alimentatie wanneer het kind 18 jaar wordt vervangen door een afspraak tussen de betalende ouder en het kind zelf.

Bronnen:
http://www.scheidingsweg.nl/pages/alimentatie.htm

In principe zijn de ouders tot het 21ste levensjaar verplicht het kind financieel te onderhouden, dit betekend dat een rechter kan bepalen dat u tot het 21ste levensjaar alimentatie moet betalen. Bepaald dit een rechter niet hoeft u slechts tot het 18de levensjaar alimentatie te betalen of een kortere periode als de rechter dit in een vonnis te kennen geeft.

De alimentatieplicht voor kinderen geldt tot het kind 21 jaar is. Als kinderen tussen 18 en 21 jaar werken of studiefinanciering krijgen, heeft dat invloed op de hoogte van het bedrag. De alimentatiebedragen worden jaarlijks aangepast volgens de loonstijgingen. Dit wordt de indexering van alimentatie genoemd. In november van ieder jaar stelt de overheid het percentage vast waarmee de bedragen voor kinderalimentatie op 1 januari van het nieuwe jaar automatisch wijzigen.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/sc...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100