Waar komen de termen John & Jane Doe vandaan?

je hoort het vaak in misdaadseries en dergelijke, en op wikipedia kan ik alleen vinden dat het een keertje voorkwam in een boek?

Toegevoegd na 13 minuten:
(het liefst geen fragmenten uit wikipediapagina's, die heb ik wel doorgespit)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

John is een veelvoorkomende voornaam terwijl Doe een veelvoorkomende achternaam was van veel eerste Amerikaanse immigranten uit Engeland. Het is dus zo'n naam als jan jansen. Heel gewoon en veelvoorkomend. Deze naam wordt in Amerika bijvoorbeeld gebruikt als men een anoniem slachtoffer vindt. Jane Doe is de vrouwelijke variant.

Meet John Doe is een Amerikaanse film uit 1941 van Frank Capra met Gary Cooper in de rol van de voormalige baseballspeler en zwerver John Doe alias Long John Willoughby. John Doe is ook een personage uit de film Se7en (1995), gespeeld door Kevin Spacey. John Doe is in dit verhaal de seriemoordenaar die de 7 hoofdzonden wil afstraffen door middel van moord. John Doe is een televisieserie uit 2002 met de tegenwoordig bekende Dominic Purcell uit Prison Break (als Lincoln Burrows).

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/John_Doe

“To prosecute the suit, to witt John Doe And Richard Roe” uit een Oxfordse woordenboek uit 1659.

Ik heb altijd gedacht dat het een benaming was voor de doorsnee burger in Amerika. Maar ik kan het mis hebben,gebeurt wel vaker.

Wordt altijd toegepast als de identiteit van iemand onbekend is. Niet alleen in tv series en films...maar ook in het "echt". De oorsprong hiervan ken ik niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100