Is het verplicht en heeft het zin om een brandverzekering te nemen?

Ik bedoel als blijkt dat er bv geen brandblusapparaat aanwezig is, of elektriciteit die niet volgens de normen ligt zoals niet alles in de muur verwerkt, zoals in oude huizen. Is het dan verplicht, als je weet dat je toch niks terug zal trekken indien dit bv kortsluiting veroorzaakt en daardoor brand.

Toegevoegd na 2 uur:
Moet de verzekering niet eerst komen controleren of je wel in aanmerking komt voor een vergoeding, of betaal je om daarna toch niks terug te krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een brandverzekering is in principe niet verplicht. Het kan echter wel als verplichting in een huurcontract vermeld staan. Volgens de man van Solvit, die bij ons langskwam na een keukenbrand, heeft 1 op de 3 mensen te maken met een brand in hun leven. Als er brand komt door "Eigen Gebrek", wordt die schade niet gedekt maar wél de gevolgschade. Het heeft dus altijd zin om een brandverzekering af te sluiten. De verzekering komt niet vooraf controleren, wél achteraf (al tijdens of net na de brand).

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Brandverzekering

Brandverzekering is niet verplicht. Als er brand uitbreekt dan ben je alles kwijt. Daarnaast de schade aan je huis is niet op te brengen. Je bent daarna bankroet en zit zwaar in de schuld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100