Wat zijn mijn rechten als huurder bij overlast particulier huren?

Even een uitleg..ik huur een zelfstandige woonruimte die in een stal gebouwd is..bij ingang van de huurovereenkomst waren deze stallen leeg.De stallen worden met een dun houten wandje gescheiden van mijn woning.Nu wil de huurbaas de stallen verhuren voor mensen die komen logeren met paarden..die mensen betalen daarvoor..de paarden worden in de stallen gezet naast mijn woning.Voor mij is dit bijzonder vervelend aangezien de boel totaal niet geisoleerd is en ik dus alles hoor van die paarden s"nachts waardoor ik niet kan slapen..dat nog afgezien van de inbreuk op mijn privacy omdat de ingang naar mijn huisje ook uitkomt in die stal.Ik heb aangegeven dat ik het vervelend vindt omdat ik er niet door kan slapen en dat het mischien een optie is om de boel te isoleren..maar liever wil ik het helemaal niet..wat zijn mijn rechten hierbij als huurder? In mijn huurovereenkomst staat opgenomen:

Artikel 15: de huurder verplicht zich om verhuurder en omwonenden geen hinder of overlast te bezorgen.
Artikel 16: 1-verhuurder verplicht zich de huurder geen hinder of last te bezorgen
2-Verhuurder zal de privacy van de huurder respecteren en de woning slechts betreden na afspraak met de huurder.Uitzondering indien misbruik van het gehuurde vermoed wordt.

Lijkt me dat de verhuurder hiermee artikel 16 overschrijdt..? ik wil een gesprek met de verhuurder aangaan maar dan wel van te voren even goed mijn rechten weten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als huurder heb je ook recht op ongestoord huurgenot. Ik raad je aan om rechtshulp in te schakelen. Er moet een deugdelijke brief met de juiste formulering worden gestuurd aan de verhuurder; wellicht moet contact opgenomen worden met de gemeente want niet alles mag zomaar . In het ergste geval moet er een kort geding komen en dat kan je alleen goed op poten zetten via een advocaat/procureur. Er kan ook sprake zijn van een verlaging van de huursom wegens de hinder ( al aan de stank gedacht? die paarden doen hun behoefte vlak naast jouw bed). Geluidsisolatie zal niet helpen , in elk geval niet voldoende, ik heb hier in ervaring. Een goed gesprek met een jurist is van groot belang: die zal je o.a.vragen of er al sprake was van het plan van stallen van paarden, toen je de huurovereenkomst aanging. Neem je contract mee als je gaat praten. Er moet aan heel veel worden gedacht, dus ga niet zelf wat zitten doen.

Je zal eerst moeten uitzoeken, of er wel een woonvergunning zit, op het gedeelte van de stal waar jij woont, als die niet is aangevraagd en niet is afgegeven, mag jij daar officieel niet eens wonen, omdat er geen woonbestemming opzit, als jij dan stappen gaat ondernemen, om de eigenaar tegen te houden, in de stallen naast jou paarden neer te laten zetten, kan de gemeente moeilijk gaan doen en jou en de eigenaar, een verbod op bewoning van jouw woongedeelte geven. Maak dus geen slapende honden wakker, als je hieraan twijfelt. Weet je zeker dat er een woonvergunning op dat gedeelte zit, dan kun je alsnog naar een rechtswinkel stappen om te overleggen wat te doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100