Bezwaar aantekenen voor besluit DUO: zijn er extra kosten aan verbonden?

Ik heb een tijdje geleden schadevergoeding bij DUO aangevraagd, omdat ze veel te laat mijn aanvraag studiefinanciering hebben behandeld, waardoor ik 4 maanden geen ov had en ruim 600 euro aan kaartjes heb uitgegeven.
De aanvraag is nu afgewezen en ik zou graag tegen het besluit een bezwaar willen maken, maar vraag me af welke risico's en kosten er aan verbonden zijn, als het besluit van DUO niet herroepen wordt?
Op de website van DUO staat namelijk:

'Wanneer u het niet eens bent met een besluit van DUO, kunt u daartegen bezwaar aantekenen. De bezwaarschriftenprocedure is dan ook een vorm van rechtsbescherming. Maar het is ook een vorm van verlengde besluitvorming van DUO. Het uitgangspunt is daarom dat zowel u als DUO in deze procedure hun eigen kosten dragen. Er is echter een uitzondering op deze regel. Wanneer het bestreden besluit wordt herroepen, kunnen de (proces)kosten die u heeft gemaakt voor vergoeding in aanmerking komen. Het bezwaarschrift wordt dan (gedeeltelijk) gegrond verklaard.'
(http://www.duo.nl/particulieren/klantenservice/wet_en_regelgeving/uitvoeringsbeleid/kosten_bezwaarschrift.asp)

Wat is het ergste wat er kan gebeuren, als ik een bezwaarschrift indien en welke (proces)kosten kan ik daardoor maken?

Alvast iedereen bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee er zijn geen extra kosten aan verbonden. Je moet binnen 6 weken na dagtekening van het besluit bezwaar maken. Het ergste dat kan gebeuren is dat ze blijven bij hun besluit en dat je je geld niet terugkrijgt. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100